Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslanci řešili vydání „mlátičky“ Ondráčka kvůli Horáčkovi. Vzali to rychle

Autor: zst - 
21. září 2018
11:30

Poslanci zatím nerozhodli, zda vydají poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) policii v rámci trestního stíhání. Čekají totiž na stanovisko výboru, který má na starosti poslaneckou imunitu. Ondráčka žaluje Michal Horáček kvůli tomu, že ho koncem loňska nařkl v médiích ze spolupráce s bývalou komunistickou Státní bezpečností (StB). Ondráček sám byl jako člen pohotovostního pluku „v akci“ proti demonstrantům během Palachova týdne.

Jen několik minut se poslanci zdrželi projednáváním žádosti o vydání svého kolegy Zdeňka Ondráčka (KSČM). Ve Sněmovně totiž chybělo stanovisko příslušného výboru, bez nějž se v takových záležitostech nerozhoduje. Jasno by mělo být během října, policejní žádost přitom leží v dolní parlamentní komoře už od poloviny srpna.

„V souladu s příslušným ustanovením byla žádost zařazena na program schůze. Mandátový a imunitní výbor zahájil projednávání této žádosti 4. září a usnesením věc přerušil do 25. září 2018. Nejdříve tohoto dne bude tedy věc projednána,“ prohlásil na plénu předseda výboru Stanislav Grospič, Ondráčkův kolega z KSČM.

Na 25. září byli do Sněmovny pozváni vyšetřovatel případu i státní zástupce. Poslancům údajně dorazily anonymní e-maily, které mají obsahovat části spisu o Horáčkovi, který vedla komunistická Státní bezpečnost (StB). „To nemohu komentovat, ale mohu potvrdit, že přišla řada dokumentů a se všemi byli členové výboru seznámeni,“ uvedl už dříve Grospič.

„Pan Ondráček, navzdory dokumentům, které jsem zveřejnil, mě označil za spolupracovníka StB (komunistické Státní bezpečnosti) a veksláka,“ reagoval v srpnu po doručení policejní žádosti do Sněmovny neúspěšný prezidentský kandidát Michal Horáček.

Ondráček obvinil v médiích koncem loňského roku během kampaně před lednovými prezidentskými volbami Horáčka ze spolupráce s StB. Horáček jakoukoli spolupráci s StB popřel a na poslance podal začátkem roku trestní oznámení.

aIIahakbar ( 21. září 2018 18:04 )

Kde není žalobce, není soudce. Soudruh Ondráček by musel na veksláka podat trestní oznámení.

milan59 ( 21. září 2018 17:28 )

Taky se divím,když tedy byli ti komouši takový zrůdy že Horáček si klidně cestoval do ameriky protože tam měl svoji sestru ??To se Horáček nebál že ho právě ti komouši nezavřou až by zčernal

milan59 ( 21. září 2018 17:26 )

Fakt hustý,takže pana Ondráčka může kdejaký idijot nazývat "mlátičkou",ale když Ondráček nazve Horáčka vekslákem a estébákem tak to se žene k soudu

montevideo ( 21. září 2018 16:13 )

Sázkař byl vyloučen z VŠ za padělání veřejné listiny za za to taky seděl. Přesto tohoto sázkáře a skořápkáře komunisti opakovaně pouštěli na západ. Asi proto, že byli hodní !

melindala ( 21. září 2018 16:06 )

Vědí to všichni, proto dostal takovej výprask ve volbách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa