Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obrovská radost i nejrizikovější období: Jermanová (48) promluvila o těhotenství

Autor: Vera Renovica - 
4. září 2018
13:15

Dva roky po svatbě s kadeřníkem Jakubem Pokorným potvrdila hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová Pokorná (48) Blesku „sladké tajemství“. Je na konci prvního trimestru těhotenství a k jejímu již dospělému synovi tak přibude další potomek. V rozhovoru zmínila, že miminko je plánované, že doma zůstane jen v šestinedělí i to, jak na novinu reagoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Bylo vaše těhotenství plánované?

Ano, bylo, ale netušila jsem, že to přijde takto záhy a že se to povede. Považuji to trochu za zázrak a mám z toho obrovskou radost. Zatím jsem na konci prvního trimestru, takže se to nejrizikovější období chýlí ke konci a doufáme s manželem, že vše bude v pořádku.

Jak vás těhotenství limituje po pracovní stránce?

Zatím vlastně nijak. Těhotenský stav není nemoc. Moje první těhotenství bylo vlastně těžší, což je pro mě trochu překvapení a doufám, že to vydrží. Do práce jezdím pořád stejně a mé pracovní nasazení je stejné.

Vy tedy už matkou jste…

Z prvního sňatku mám osmnáctiletého syna. Ten mě mimochodem velmi překvapil tím, jak obrovskou měl radost.

Na matku v očekávání jste v trochu, dejme tomu, pokročilejším věku. Je vám 48. Bylo pro vás složité se rozhodnout pro mateřství?

Pro mě to složité nebylo, protože jsem vždycky chtěla více dětí, ale tím, jak se mnou život posouval různými směry, až nyní nastala ta chvíle, kdy jsem našla toho správného partnera. Přiznám se, že jsem ani příliš nedoufala, o to raději jsem, že to dopadlo.

A co váš manžel?

No ten měl obrovskou radost.

Ten se »proslavil« tím, že využíval jeden z vašich služebních vozů. V době, kdy se kauza řešila, jste byla v očekávání?

Ano. Ta pro mě pseudokauza přišla v době, kdy to bylo pro mě nejrizikovější. Každý lékař vám řekne, že musíte být v klidu, nerozčilovat se, nestresovat se. Já jsem se snažila, ale bývá to velmi složité v okamžiku, kdy jde o rodinu. Nějak jsme to zvládli a jsem za to skoro ráda. Naučila jsem se díky tomu některé věci blokovat.

Jak vypadá mateřská hejtmanky?

Oba moji náměstci jsou připraveni za mě zaskočit, kdyby bylo potřeba, ale myslím, že to nebude nutné. Mateřskou samozřejmě čerpat můžu, ale já mám spíš v úmyslu – pokud všechno dobře dopadne – strávit šest neděl doma, a pak se vrátit.

Tedy doma bude manžel?

Ano. Dělá to čím dál tím více žen a já jsem přesvědčena, že to jde. Rodičovské povinnosti se zčásti přenesou na manžela a širší rodinu, jsme na to připraveni. Před otěhotněním jsme se o tom bavili. Já rozhodně chci dotáhnout svoji funkci, protože jsem nastupovala s nějakým slibem a ráda bych, pokud mi to zdravotní stav dovolí, vše dotáhla. V okamžiku, kdy by to nešlo, tak by rodina byla prioritou.

Budete znovu kandidovat roku 2020?

Určitě bych chtěla, ale každý procházíme nějakým obdobím. Nevím, co mě čeká. Moc bych si přála, abych dostala příležitost obhájit funkci.

Řekla jste o těhotenství Andreji Babišovi?

Ano.

A jaká byla jeho reakce?

On tohle respektuje. I v byznysu měl spoustu manažerek, které vykonávaly práci až do porodu, a pak se po šestinedělí vrátily. Výhoda pana předsedy je, že má nadhled a ženy podporuje. Doufám, že to bude i v mém případě.

Video  Svatba Jaroslavy Jermanové na Konopišti. Pogratulovat přišel i Andrej Babiš.  - Blesk - Marcel Mihálik, Robert Klejch
Video se připravuje ...

majojo ( 4. září 2018 18:42 )

Ale zase, tatínek by mohl být starším bráškou.

Toma?_Potyka ( 4. září 2018 17:50 )

Kraj určitě nakoupí kočárky a autosedačky.

Drago16 ( 4. září 2018 17:46 )

K oho zajima, ze je stara pitcha tehotna...

Antonin Blaha ( 4. září 2018 15:47 )

 To by meli zakazat aby babicky meli deti,je to sobecke a nezodpovedne vuci detem😦😦😎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa