Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Jdu do naha,“ láká hejtmanka Jermanová. A hájí manžela ve služební limuzíně

Autor: simao - 
8. srpna 2018
20:40

„Jdu do naha, nemám co skrývat.“ Tak reagovala středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) na informaci, že její manžel jezdí služební limuzínou krajského úřadu. Hejtmanka to chápe jako benefit a hájí se, že má vše řádně zaplacené.

„Skutečně nemám co skrývat a na rovinu říkám, že vůz, který mi byl poskytnut krajským úřadem jako benefit, stejně jako tomu bývá ve státní i soukromé sféře, využíváme s manželem skoro denně,“ uvedla v prohlášení Jaroslava Pokorná Jermanová.

„A je hned pro oba dva účely najednou – k mým služebním cestám po kraji v době víkendů, kdy si řídím sama, nebo mi dělá řidiče manžel, a samozřejmě i k soukromým účelům. Vše v souladu s dikcí uzavřené smlouvy, která jasně uvádí, že tento vůz mohu zapůjčit i manželovi,“ dodala hejtmanka.

Na to, že její manžel Jakub jezdí krajskou Škodou Superb, upozornily Seznam Zprávy. Dle nich jde o nejlépe vybavený model typu Laurin & Klement.

Není to poprvé, co se hejtmančino auto řeší. „Ano, mám k dispozici auto s řidičem – a ano, mám také k dispozici auto k soukromému užívání,“ uvedla Jermanová letos na jaře, když navštívila berounské Muzeum Českého krasu. 

Služební vozy má hejtmanka hned dva

Ve své funkci využívá Jermanová Pokorná dva služební vozy, přičemž druhý chápe jako benefit. „Hejtmanka nezastírá, že její manžel jezdí s nasmlouvaným vozem často. Vyžaduje to náročnost výkonu její funkce o víkendu a chod domácnosti,“ stojí v tiskové zprávě na stránkách Středočeského kraje.

„Náš partnerský vztah je nastaven tak, že já se plně věnuji výkonu své funkce a manžel zajišťuje servis domácnosti a stará se o mého syna. O víkendech mi pak manžel často dělá řidiče na služebních cestách, kdy navštěvuji akce pořádané starosty či neziskovými společnostmi v městech a obcích. Chápu, že v atmosféře současné společnosti se toto může prezentovat v různém světle, ale já se naplno věnuji práci pro Středočeský kraj a jeho obyvatele. A to ne bezúspěšně,“ brání se hejtmanka.

Pokorná Jermanová uvádí také, že za služební vůz řádně platí ujeté kilometry i daně spjaté s užíváním vozu. „Za používání služebního vozu k soukromým účelům se mi zvyšuje daňový základ o jedno procento z pořizovací ceny svěřeného vozidla,“ podotkla. Jermanová Pokorná se vdávala v červnu 2016, na svatbě jí tehdy byl i šéf ANO Andrej Babiš. O 15 let mladšího Jakuba Pokorného si vzala v Růžové zahradě na zámku Konopiště. Až po upozornění Blesk Zpráv se dozvěděla, že má její choť z předchozího vztahu dítě.

jana999 ( 9. srpna 2018 09:26 )

já taky nerozumím na co má služební auta dvě, zaměstnancei SŽDC mají v autě GPS a musí prokazovat každý km kde byli, dokonce je jim vypočítáván čas a téhle pizdě si vozí manžílek zadek na své soukromé účely

salto ( 9. srpna 2018 08:53 )

Ctihodná poslankyně paní Němcová je taky Babišův člověk?

salto ( 9. srpna 2018 08:50 )

Taky se mi to nezdá, ale místo příčiny se zde řeší následek. Položme si otázku: kdo vytvořil a schválil takovéto děravé zákony a pravidla? Paní Jermanová pouze využila těchto papalášských "benefitů". Aby se něco změnilo, tak by si kapříci museli vypustit rybník, což není pravděpodobné.

andorea ( 8. srpna 2018 22:44 )

Podobně se vymlouvala Němcová, když jejím autem jezdil prozměnu syn. Taky měla k dispozici dvě auta. Pořád nechápu, jak se dá jedním zadkem sedět za dvěma volanty?

penecas ( 8. srpna 2018 22:00 )

Babišovi lidé. a co jste čekali...??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa