Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Ať nás ho zbaví.“ Manžel hejtmanky Jermanové končí s jejím služebním autem

Autor: ČTK, trm - 
13. srpna 2018
16:39

Manžel hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Jakub Pokorný se už nedotkne žádného krajského majetku. Řekl to na dnešní tiskové konferenci, na kterou dorazil se svojí manželkou. Hejtmanka čelila podezření, že své druhé služební auto bez řidiče nechávala k soukromým cestám svému manželovi, který s ním mimo jiné jezdil do práce. Pokorný prý požádal manželku, aby je vozu „zbavila“.

Pokorná Jermanová má k dispozici služební auta dvě. Podle serveru Seznam.cz Pokorný využíval jedno z nich, dva roky starou Škodu Superb v luxusní výbavě, ke svým cestám do práce.

Podle hejtmanky bylo užívání služebního vozu k soukromým cestám řešeno smlouvou, kde byly stanovené jejich povinnosti. „Tyto jízdy musíme vykazovat a samozřejmě uhradit náklady, které za dobu užívání činily 29.826 korun na pohonných hmotách a 3719 Kč úřadu,“ řekl na tiskové konferenci manžel hejtmanky Pokorný.

Se služebním autem už prý nechce mít nic společného. „Požádal jsem ji (manželku), aby nás auta okamžitě zbavila,“ dodal.

V některých krajích mohou hejtmani přenechat řízení služebního automobilu příbuznému, podmínkou však je, že je hejtman ve vozidle. V jiných krajích je však řízení služebního vozu jinou osobou zakázáno. Náklady na soukromé cesty hradí hejtmani z vlastních finančních prostředků.

jajas ( 13. srpna 2018 18:39 )

Ne že krychlohlavá, ale hlavně docela kredenciózní paní. Ta by měla jezdit na kole a ne dvěma autama.......

jajas ( 13. srpna 2018 17:47 )

Evidentně inteligentní středočeši.......

willi48 ( 13. srpna 2018 17:22 )

Tak ono se nám to urazilo ? Přes držku by zasloužil. Ale toto je pouze pověstná špička ledovce. Tato novodobá "šlechta" smrdí všude. A bude ještě hůř.

jajas ( 13. srpna 2018 17:20 )

Nejvíce se mi líbí, jeho poznámka že požádal jsem ji (manželku), aby nás auta okamžitě zbavila....to jí poslal kolkovanou žádost? Podle mně se jak paní hejtmanka tak její manžel docela bavili (alespoň ona se docela usmívá). Prostě tyátr!

y1xcvbnm ( 13. srpna 2018 17:11 )

jo,jo, to hrůza , co???? Kdopak ji volil??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa