Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bitva žen Jiřího Paroubka: Petra posílá Gábinu k psychiatrovi

Autor: Vera Renovica - 
28. srpna 2018
10:22

Kdysi ho kvůli nešikovnému vyjádření Petry Paroubkové národ překřtil na „sexy mozek“. A něco na tom Jiřím Paroubkovi asi je. Bleskovou rychlostí si po odchodu manželky našel novou partnerku Gábinu. Jenže ta je trnem v oku jeho budoucí bývalé ženě. Rozvod Paroubkových se totiž táhne už rok a půl.

S Gabrielou Kalábkovou, kdysi nadějnou mladou tváří ČSSD, se začal Paroubek objevovat loni v červenci. Teď už dokonce nevylučuje svatbu a oba uvažují, že se sestěhují. „V Česku bohužel nemáme povolenou bigamii, takže uvidíme po rozvodu,“ řekl například o případné veselce expremiér.

Petra, která od Jiřího utekla a chce rozvod, ale z jeho nové partnerky nadšená není. „Je mi úplně lhostejná,“ řekla sice Blesku o brunetě. Ale když jde o osmiletou dceru Margaritu, Kalábková jí ukradená není. 

Jiří Paroubek s novou partnerkou na narozeninách Františka Janečka. Jiří Paroubek s novou partnerkou na narozeninách Františka Janečka. | Martin Hykl

Vyhraněný názor

„Budoucí bývalá žena se dožaduje psychiatrického vyšetření mé současné přítelkyně,“ řekl bývalý premiér na dotaz Blesk Zpráv. Nechtěl ale upřesňovat, proč. „Adresátem této otázky musí být Petra Paroubková,“ napsal na doplňující dotaz, zda ví, co k tomu jeho manželku vede.

Paroubková reagovat nechtěla. Už dříve ale řekla, že ke Kalábkové má podložené výhrady jako k osobě, která má trávit čas s její dcerou. „Mám na to svůj velmi vyhraněný názor, ale budu ho prezentovat u soudu a budu si za ním stát,“ řekla Blesku, čímž naznačila, že může jít právě o zmiňovaný posudek. „Pokud se ale vyvrátí moje obavy, problém to nebude,“ dodala.

„Ex“ k doktorům šla

Soud dceru přiřkl do výhradní péče matce. Paroubek, který si přeje péči střídavou, se proto odvolal. Ve chvíli, kdy by Margarita trávila čas s tátou, bude ho trávit i s jeho partnerkou.

Paroubková, o níž manžel mluví jako o psychicky labilní osobě, tvrdí, že se na jeho žádost také nechala prohlédnout. Jak už dříve přiznala, byla u psychologa, psychiatra a dokonce i toxikologa, aby u soudu mohla dokázat, že je péče o dceru schopná. A dle verdiktu jí soud dal za pravdu.

Video  Prodala jsem společný dům v Řecku, přiznala Paroubková. Expremiér neviděl ani korunu  - Alexander Malachovský - Blesk
Video se připravuje ...

Souboj nekončí

Paroubková v rozhovoru pro Blesk nedávno naznačila, že má Paroubek ilegální příjmy, ač nechtěla upřesnit, zda se týkají korupční činnosti. Expremiér reagoval, že to je antikampaň, protože ohlásil kandidaturu do Senátu, a vše popřel.

Expartneři si budou moci věc vyříkat z očí do očí v druhé polovině září u soudu. Tentokrát kvůli tomu, že se Petra i na základě údajných neevidovaných příjmů manžela odvolala vůči desetitisícovému měsíčnímu výživnému na dceru. Expremiér by chtěl zase střídavou péči.

Video se připravuje ...
Další videa