Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš se za zloděje a opilce neomluví. Kalousek mě uráží permanentně, tvrdí

Video se připravuje ...
Autor: ČTK - 
12. července 2018
19:45

Premiér Andrej Babiš se neomluví předsedovi poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavu Kalouskovi, kterého při střečním jednání o důvěře své vládě označil za zloděje a opilce. Novinářům to dnes řekl před odjezdem ze summitu Severoatlantické aliance v Bruselu. Babiš uvedl, že neplánuje ani podávat trestní oznámení na demonstranty, kteří po něm házeli předměty, když mezi ně během středečního zasedání přišel před budovu dolní komory Parlamentu.

Ministerský předseda v noci na čtvrtek na plénu reagoval na Kalouskova slova o tom, že Babiš v případu Čapí hnízdo křivě přísahal na zdraví svých dětí. „Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech,“ prohlásil Babiš. Kalousek poté uvedl, že Babiše vyzve k omluvě. Doufá v to, že spor neskončí u soudu.

Babiš, který Kalouska dlouhodobě kritizuje, už od svého vstupu do politiky, se však neomluví. „Pan Kalousek mne uráží permanentně, stačí se podívat na jeho Twitter, jak sprostě mne uráží. Urážel i moji rodinu, a jsou momenty, kdy si to zkrátka nenechám líbit,“ uvedl. Dodal, že existují nahrávky, na kterých Kalousek není schopen mluvit, protože má v sobě dvě nebo tři promile. „Pro mne vždycky to byl symbol korupce,“ řekl Babiš.

S policií nemíní řešit incident, kdy po něm demonstranti házeli předměty, například lahve. „Já určitě trestní oznámení nebudu podávat. Já jsem šel za těmi demonstranty, abych jim ukázal článek, kde pan Kalousek se chystal do vlády s panem (předsedou ČSSD Jiřím) Paroubkem za podpory komunistů,“ uvedl Babiš. Dodal, že kvůli létajícím předmětům z davu mu ochranka řekla, aby se vrátil ze Sněmovní ulice zpátky do budovy.

AliAlice ( 15. července 2018 13:20 )

sichlhamr....akademik...kavárník...hahaha...je vidět,že máš smysl pro humor!!!

AliAlice ( 15. července 2018 13:15 )

cervena-sedma....tak zatím se Kalouskovi dařilo všechny svoje podrazy a křivárny zametat pod kobereček,protože měl své slovo ve vládě....ale neboj,všeho do času !!!

AliAlice ( 15. července 2018 13:12 )

socan68.... ty sklapni zobák----Babiš se nemá proč omlouvat tomu hajzlovi,který ho permanentně uráží

hejhej ( 13. července 2018 15:04 )

Má pravdu p. Babiš. Opilec a hulvát Kalousek p.Babiše uráží neustále.

cervena_sedma ( 13. července 2018 10:54 )

 Bureš je jak uvřískanej nevychovanej a ulhanej spratek. Na Kalouska se snažil najít kde co a nepodařilo se.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa