Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Babiš prozradil, od kdy si tyká s Kalouskem. Pak zas spustil o opilosti

Autor: ula - 
14. července 2018
12:00

Při jednání o důvěře vlády se tento týden strhla hádka mezi premiérem Andrejem Babišem (ANO) a Miroslavem Kalouskem. Předseda poslanců TOP 09 se do Babiše pustil kvůli demonstrantům, kteří protestovali před Sněmovnou. To si premiér nenechal líbit a nazval Kalouska zlodějem a opilcem. Byl tak vytočený, že mu začal dokonce i tykat, navíc porušil pravidla sněmovní diskuse, za což sklidil kritiku. Babiš v sobotních rozhovorech pro deník Právo a MF Dnes ze slov o opilosti neslevil. Tykání podle něj pramení z dob tenisových turnajů.

„Premiér ‚vykouk‘. Pane premiére, takhle se nechová chlap, baví se s lidmi, kteří mají jiný názor,“ vyčetl předsedovi vlády Miroslav Kalousek na středečním jednání o důvěře vládě. Andrej Babiš se předtím pokoušel promluvit s demonstranty, na dialog však nedošlo, na premiéra přilétly prázdné PET lahve.

Babiš obratem reagoval. „Chtěl bych poděkovat ODS za přestávku. Šel jsem mezi demonstranty. Nevím, kolik má promile Kalousek. Nebudeš mě urážet zloději zlodějský. Nebudeš mluvit o mých dětech. Šel jsem ven. Chtěl jsem s nima mluvit. Chtěl jsem jim ukázat tohle, čtvrtek 24.8.2006,“ narážel na článek, kdy Kalousek jednal s komunisty ještě jako předseda lidovců.

„Řvali a začali na mě házet lahve. Skandovali vaše jméno, pane Kalousku, tak co je to za pokrytectví,“ dodal premiér a pokračoval. „Zařiďte si, aby ti Vaši kámoši na mě neřvali,“ pokračoval směrem k předsedovi poslanců TOP 09.

5069622:gallery:true:true

Babiš: Kalousek byl tak opilý, že vypouštěl jen teplý vzduch

Později Andrej Babiš řekl, že se Kalouskovi neomluví. „Pan Kalousek mne uráží permanentně, stačí se podívat na jeho Twitter, jak sprostě mne uráží. Urážel i moji rodinu, a jsou momenty, kdy si to zkrátka nenechám líbit,“ uvedl pro Právo. Dodal, že existují nahrávky, na kterých Kalousek není schopen mluvit, protože má v sobě dvě nebo tři promile. „Pro mne vždycky to byl symbol korupce,“ řekl Babiš. To potvrdil i v rozhovoru pro MF Dnes.

„Kolik bylo rozhovorů, kdy byl tak opilej, že nebyl schopen odpovídat a jen vypouštěl teplý vzduch. Je to politický parazit, který je tam 28 let, pro mě symbol korupce. Byl jsem rozčílený, protože lhal,“ rozohnil se premiér.

Tykání z dob tenisu

Na otázku Práva, proč začal předsedovi TOP 09 tykat, Babiš odvětil: „Pokud jde o tykání, tak pramení od dob tenisových turnajů.“ Kalousek tenis sám aktivně hraje, Babiš a jeho holding Agrofert - toho času ve svěřenském fondu - patří mezi klíčové sponzory tohoto sportu v Česku.

Žalobu na Kalouska Babiš podat nehodlá. Nelituje ani toho, že se nechal ve Sněmovně vyprovokovat. „To bylo spontánní, mám těch lží už plné zuby. Je to pořád dokola, nejsem žádný estébák. Vyhrál jsem soud na Slovensku. Nikdy jsem nic nepodepsal,“ řekl Babiš.

Kalousek naopak tvrdí, že si nechal kvůli Babišovu osočení udělat na alkohol test a že věc bude řešit mandátový a imunitní výbor Sněmovny.

marmat ( 16. července 2018 19:01 )

Už někdo ví kolik na té poslední schůzi v noci NADEJCHAL ???

marmat ( 16. července 2018 18:58 )

A co těmi starými "peckami" chcete říct ? Že to voličům Kalouska vydrželo dloooouho na těch 5% ....?! a že si 16 let dělá z nás všech srandu ??? OMYL-je to dýl.

marmat ( 16. července 2018 18:54 )

A Vy zoufalej lhář ...PROČ....???? Oni to mají senzačně placený -a Vy jedete prolhanou žvanírnu ZA KOLIK ???

marmat ( 16. července 2018 18:52 )

SORRY JAKO - pane troll-to že vyhrabete neurčitý 14.měsíců starý článek, kde NIKDO neví, zda pan Sládeček spáchal sebevraždu kvůli rakovině, nebo 30 milionům dlužným panu Babišovi z mizerně vedeného účetnictví je super u b o h o s t - ale naprosto zoufalá....Smiřte se s novou vládou a nešiřte lži ....DÍKY.

va45 ( 16. července 2018 00:34 )

IDIOTE

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa