Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kalousek žaluje Babiše za „ožralu a zloděje zlodějského“. Omluva nepřišla

Autor: peb, ČTK - 
8. října 2018
16:30

Okresní soud Praha-západ bude řešit žalobu předsedy sněmovního klubu TOP 09 Miroslava Kalouska na premiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. O podání žaloby, která se týká výroků Babiše o Kalouskovi před hlasováním o důvěře vládě ANO a ČSSD, dnes informoval server iDnes.cz s odvoláním na Kalouskova právního zástupce Stanislava Balíka. Kalousek požadoval od Babiše omluvu kvůli nactiutrhání, premiér to ale opakovaně odmítl.

„Byl vyrozuměn i právní zástupce pana premiéra a pana poslance Andreje Babiše, že byla podána žaloba. Leží u Okresního soudu Praha-západ,“ citoval server Balíka. Už dříve Kalousek hovořil o občanskoprávním řízení. 

5069622:full:true:true

Babiš se na plénu Sněmovny během schůze Sněmovny k důvěře menšinové vládě v první polovině července do Kalouska ostře pustil, tykal mu a označil ho za „zloděje zlodějského“ a ožralu. Reagoval na Kalouskova slova o tom, že Babiš v případu Čapí hnízdo křivě přísahal na zdraví svých dětí. „Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloději zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech,“ prohlásil tehdy Babiš.

Kalousek odmítl, že by se sporem měla zabývat Sněmovna. Na příslušný výbor se neobrátil s vysvětlením, že věc nechce politizovat.

kradlous ( 9. října 2018 14:16 )

To že Tup 09 je tam kde je má na svědomí jeden křivý člověk a ani nejde normálně pojmenovat.Kradlousek.

fizlbabis ( 9. října 2018 13:52 )

I když Kalouska nemusím, fandím každému, kdo jde proti tomu přivandrovlci, podvodníkovi, zloději - soudruhovi STBákovi s krycím jménem Bureš. Bureš je pro mě odporný šmejd, jako ten šmejd Milouš Ovar.

horor ( 9. října 2018 13:47 )

https://www.lidovky.cz/foto/TTR510db3__09.jpg

marmat ( 9. října 2018 12:53 )

Oživí se Kalouskovy čáry s máry a panáky.....

marmat ( 9. října 2018 12:49 )

To, co na tomto zasedání o důvěře předvedlo DUO Kalousek /Stanjura + POLICIE, jaksi zapadlo!??? Grázlíci z gymplů by mohli závidět invenci těchto poťouchlých intrikánů!!! To, je dobře, že se to někde probere.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa