Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dianka (†1,5) zemřela mámě v náručí: S tímhle máme zkušenosti, řekli Janě lékaři

Autor: rc - 
8. října 2018
13:21

Noční můru prožila Jana Jarašová ze slovenského Serede. Před rokem jí v náručí v nemocnici zemřela její dcerka Dianka (†1,5). Holčička měla zdravotní problémy, kvůli kterým s ní byli rodiče hned ve dvou nemocnicích. Zdravotní personál jim pokaždé řekl, že se nejedná o nic závažného. Případem se již zabývají úřady.

Od smrti Dianky uběhl už rok. Rok a půl stará holčička zemřela mamince Janě Jarašové v náručí v nemocnici v Galantě na rotavirus a salmonelózu. Všechno začalo, když se rodina vydala v říjnu na dovolenou na chatu do Žiaru nad Hronom.

„Byli jsme tam i s rodinou a malá trochu pokašlávala. Protože mám starší dceru, věděla jsem, jak postupovat. Večer se ale její stav zhoršil, a tak jsme ji vzali na pohotovost do Žiaru nad Hronom, odtamtud nás poslali do tamní nemocnice,“ řekla pro server Pluska.sk Jana.

Zpočátku vše vypadalo nadějně

Dívčin stav se po příjezdu do nemocnice zlepšil, ovšem druhý den bylo všechno jinak. Zdravotní stav Diany se zhoršil. Přesto ji lékaři propustili do domácího ošetřování. „Na druhý den mi sestřička řekla, že nás pustí domů, čemuž se divila i lékařka na vizitě,“ uvedla Jana, která neváhala a šla se svou dcerou k obvodní lékařce.

 „Na druhý den ráno si ještě hrála a byla veselá, jenže už přestávala jíst a také málo pila. Večer však začala velmi zvracet a přidal se i průjem. Tušila jsem, že je zle, což se potvrdilo i přes noc,“ líčí matka.

„Ráno mě lékařka poslala s ní do nemocnice. A tehdy přišlo mé nejhorší rozhodnutí v životě. Předtím jsme byli dvakrát v Trnavě, teď jsem se rozhodla jet do Galanty. Nevím, co mě to tehdy napadlo, no, tam mi ji vlastně zabili,“ řekla zdrcená Jana.

Tvrdili mi, že je jen unavená

„V nemocnici ji přijali dehydratovanou a s průjmem na izolaci. Nikdy nezapomenu na ta slova, která mi sestřička řekla – maminko, věřte nám, s tímhle máme zkušenosti,“ uvedla Jana. Děvčátko však v nemocnici zemřelo na rotavirus a salmonelózu.

„V Galantske nemocnici mi lékaři tvrdili, že je unavená a jen spinká. Oni mi ji ale nechali umírat na rukou! Ještě v ten den upadla do komatu a další den o čtvrté hodině ráno nám oznámili, že náš andílek zemřel,“ dodala. Případem se již zabývá Úřad pro dohled nad zdravotní péčí a policie.

nemocna ( 9. října 2018 01:16 )

Přesně tak už to není jako za komunistů to si ještě lékaři hleděli pacientu a pomáhali, léčili jak mohli, ted na vše kašlou i když mají také za sebou přísahu vůbec nehledí aby pomáhali zachranovali životy, každý čeká kolik dá do kapsy a potom se začne něco dít a to je tak i sestrami, stěžují si že mají málo peněz tak proč by se namáhaly stačí si odbít hodiny směny, v poslední době hodně lidí umírá a zbytečně o to horší je když jsou to i děti to už vůbec omluvitelné není, kdyby to bylo dítě lékaře, sestry jinak by lítali a snažili se pomoci jen jak to jde, vaše krásná roztomilá holčička zemřela zbytečně mohla žít radovat se hrát si a být s vámi, je mě jí moc líto upřímnou soustrast, sama děti nemám a mít nemohla ale po nemocnicích jsem hodně často a vím jak se vše změnilo, ted mají lidé strach že se z nemocnice už nevrátí raději trpí doma a tím vyčkávají až je pozdě za vše můžou lékaři, sestry v jejich chování a přístupu pomoci, kdo to dělat nechce proč se cpe na zdravotní školu? všechno je o ochotě k druhému ted je jim všechno jedno jsou bezcitní a lhostejní, sama mám hodně negativních zážitků poslední roky což se za komunistů vůbec nedělo, lékaře by měli vyhodit a zakázat léčit další lidi když zavinil smrt vaší holčičky, přeji vám at je co nejvíce potrestán i když vám to vaší holčičku nevrátí, netrapte se nesmutněte at neonemocníte i vy máte ještě jednu holčičku která vás potřebuje, na malou Dianku myslete že je v nebi mezi andílky a radostně si hraje vaše zážitky a dny prožité s ní vám nikdo nevezme a jednou se opět s dceruškou setkáte

flora ( 8. října 2018 23:10 )

S roravirem (lehčím průběhem) se do 5 let setká snad každé dítě. Je to především otázka důsledné hygieny. Přenos probíhá nejčastěji fekálně orální cestou prostřednictvím úzkého osobního kontaktu. A pokašláváním to opravdu začíná.. Že to lékaři nepoznali a dítě navíc poslali domů je šílené . Přeci museli udělat rozbor stolice a kultivaci.

drzaaaa ( 8. října 2018 22:11 )

funguje to,všechny bebechy vyhodit a žít ,vzpomínku neotupí ani čas ta zustává tak proč tyto opičárny

jany ( 8. října 2018 18:01 )

take mi to nesedi.

latabitha ( 8. října 2018 17:29 )

Říká Vám něco pojem "febrilní křeče"? Rotavir+ horečka, velmi vysoká horečka, organizmus maličkých dětí některých nezvládne - pro jejich tělo nastává FATAL ERROR, selhání dýchání, krevního oběhu....velmi nebezpečné v tomto věku.

Zobrazit celou diskusi