Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubkův „škraloup“ po 8 letech ožívá: Vrah Ďuričko chce z vězení

Autor: bru/ČTK - 
3. dubna 2017
11:37

Okresní soud v Karviné bude dnes rozhodovat o propuštění Bohumíra Ďurička z vězení. Za vraždu Václava Kočky mladšího z roku 2008 si hoteliér odpykává trest 12,5 roku. Žádost o podmínečné propuštění z výkonu trestu bude soud řešit necelých osm let od vraždy. Na Kočku odsouzený třikrát vystřelil 10. října 2008. O dva dny později byl vzat do vazby.

Tragická událost se stala v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a Kočka mladší se tehdy dostali do roztržky, při které Kočka hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje. Ďuričko pak vytáhl od pasu zbraň, namířil na svého protivníka a v úmyslu jej připravit o život na něho třikrát vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Každý z výstřelů byl smrtelný.

VIDEO: Takhle přišel Bohumír Ďuričko v pondělí k soudu:

Ďuričko obžalobu odmítá, Kočku prý zavraždit nechtěl. Od počátku se hájí tím, že se pouze přiměřeně bránil fyzickému útoku. Tvrdí, že jej Kočka „zákeřně a brutálně“ napadl údery do obličeje, až spadl na svou těhotnou přítelkyni.

VIDEO: Jiří Paroubek řeší teď především osobní problémy. S manželkou bojuje o dceru:

Video  Jiří Paroubek: Petra není schopná postarat se o dceru! Je to únos, půjdu po ní tvrdě!  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Impulzem ke střelbě podle rozsudku nebyl pouze samotný útok ze strany Kočky, ale předcházelo jí i provokování a hecování. Podle řady svědků se například Ďuričko s Václavem Kočkou starším přeli, kdo z nich má u sebe víc peněz. Jeho syn pak prý přišel za Ďuričkem s tím, aby nebyl drzý na jeho otce, následovala střelba. Podle soudu provokoval zejména hoteliér.

..krakonos500 ( 3. dubna 2017 13:47 )

Tihle sociální demokraté jsou příkladná partička. Už vím, proč onehdá Paroubek mluvil o tom, že jednou bude kandidovat na prezidenta. Prostě tu zavede ty své levicové pořádky.

krutasbimbo ( 3. dubna 2017 10:57 )

Paroubek má kolem sebe dobrou partu, kolotočáře a vrahy.

sorgedoktor ( 3. dubna 2017 09:42 )

V ste to teda rozhrabl... Safrfqa. Kdyz mne nekdo uderi, asi nemuzu strilet.. Pokud se neovlada, nema mit vubec rebolver..

JebatorTopolanek ( 3. dubna 2017 09:12 )

Ďuričko je slušnej člověk! Paroubek a spol. z něho udělali gaunera! Kočičáci jsou mafiána že jim radno není. Všechny čečenské a jiné rusky mluvící mafie se o nich zmiňují! Ďuričko bránil jen sebe a svoji přítelkyni a kočka je vinen sám. Celá politická scéna v té době v čele s Paroubkem a Tvrdíkem patří za mříže. Ukradli co mohli! Socani!!! jen ať Ďuričko vyjde a promluví. To se Jirka bude divit! Dacan jeden socanskej

lalia ( 3. dubna 2017 09:07 )

Ďuričko je chladnokrevný vrah a měl by být ve vězení na doživotí.Takový člověk,stačí,aby se ožral a zastřelí dalšího kdo mu bude klást jen nesmyslný odpor.Má to v sobě a je nebezpečný.honzo54 to nemyslíte vážně,že ne?A Paroubek za to vůbec nemůže,nikdo si nemůže být jistý co hosté na oslavě udělají a navíc už byl mimo objekt.Takže soude,doufám,že budeš soudit spravedlivě a toho vrahouna nepustíš.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa