Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mládek dnes končí jako ministr. Potopila ho drahá data, kdo bude nástupce?

Autor: ČTK, sou - 
28. února 2017
07:12

Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) by v úterý měl skončit ve vládě. Jeho odvolání navrhl minulý týden premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a prezident Miloš Zeman podle něj návrh přijal. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček nechtěl komentovat, zda prezident už návrh na odvolání Mládka podepsal.

Sobotka minulý týden požádal Zemana, aby ho dočasně pověřil vedením úřadu. Nového kandidáta na ministra by chtěl představit prezidentovi po sjezdu ČSSD, který se bude konat na konci příštího týdne.

Premiér za hlavní důvod personální změny označil postup ministra v otázce cen mobilních dat. Mládek byl kritizován mimo jiné kvůli tomu, že jeho úřad do návrhu telekomunikačního zákona doplnil zákaz možnosti sjednávat si u operátorů individuální ceny tarifů. Pobouření vyvolal také výrok Mládkova náměstka Lubomíra Bokštefla, že pokud chtějí lidé mít stejně výhodné tarify jako v Polsku, mají jet do Polska.

Zatím není jasné, kdo by měl Mládka nahradit. Sobotka uvedl, že jméno sdělí jako prvnímu prezidentovi. Spekuluje se o Mládkovu náměstkovi Jiřím Havlíčkovi, někdejším sociálnědemokratickém ministru průmyslu Milanu Urbanovi nebo státním tajemníkovi pro evropské záležitosti Tomáši Prouzovi (ČSSD).

O odvolání hovořil premiér i v pořadu Blesku Ptám se, pane premiére:

Video  Sobotka o odvolání Mládka: Vaz mu zlomila „neuvěřitelná arogance“.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

sensadrak ( 28. února 2017 08:51 )

Když to píšou na Protiproudu, což jsou noviny pomateného Hájka, tak to musí být pravda. Skutečnost je ta, že jsi hloupá, všemu věříš, každému nalítneš.

moiaza ( 28. února 2017 08:49 )

 Mládek, nebo Stárek. Je to prašť jak uhoď. Hlupáka vystřídá jiný hlupák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa