Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemanova slovenská ostuda graduje. Ovčáčkovu 3. verzi zdržení odmítli dispečeři

Autor: val - 
14. října 2016
16:40

Hradní mluvčí zažívá kvůli opožděné cestě českého prezidenta na Slovensko perné chvíle. Jiří Ovčáček se zaplétá do vysvětlení, proč se Miloš Zeman dostal ve čtvrtek na pohřeb slovenského exprezidenta Michala Kováče později než ostatní hosté. Nejdřív zkusil historku o větru v Bratislavě, pak tezi o tom, že se o žádné zpoždění podle protokolu nejednalo. A do třetice tvrdí, že před letadlem s prezidentem měl už v Praze přednost jiný stroj. To ale Řízení letového provozu odmítá a opírá se o nahrávky z komunikace. 

Když se ukázalo, že Zeman s delegací, v které byl i jeho předchůdce Václav Klaus, dorazil na pohřeb až na závěr kondolencí, snažil se Ovčáček zabránit ostudě. Nejdřív tím, že se vymluvil na větrné počasí v Bratislavě. To ale odmítlo jak bratislavské letiště, tak české Řízení letového provozu.

Ovčáček tak obvinil novináře, kteří na nesrovnalosti upozornili, z buranství. A přispěchal s jinou verzí: že čas příjezdu na Bratislavský hrad byl stanoven po dohodě se slovenskou stranou, takže nešlo o pochybení, ale úmysl.

Hrad: Incident má prošetřit Ťok

A v pátek přišel zase s jiným vysvětlením, do třetice. „Běžně pan prezident létá z letiště Praha-Kbely, které patří Armádě ČR, ale vzhledem k některým úpravám jsme byli nuceni letět z mezinárodního Letiště Václava Havla. Podle informací, které zatím máme, dalo Řízení letového provozu přednost jinému letu. Prezidentský let tak musel čekat na odletové dráze,“ uvedl pro Český rozhlas.

Na Twitteru Ovčáček přidal, že incident bude v sobotu 22. října řešit prezident Zeman s ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO). „Schůzka byla plánovaná, je to expertní tým k dopravě. Bude tam i Andrej Babiš, Karla Šlechtová a Richard Brabec. Ministr bude požádán o prošetření věci,“ uvedl pro Blesk.

Státní pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče. Český prezident Miloš Zeman dorazil se zpožděním. Státní pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče. Český prezident Miloš Zeman dorazil se zpožděním. | ČTK

Tohle letadlo šlo rovnou na start

Řízení letového provozu ale tuto verzi odmítá. „Ze strany ŘLP nedošlo k žádnému zdržení ani k tomu, že by nějaké jiné letadlo dostalo před prezidentským letadlem přednost. Všechno je zdokladováno, zdokumentováno radarovými i hlasovými stopami,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí ŘLP Richard Klíma.

Dodal, že státní lety a prezidentská letadla mají standardně přednost. „Mají přednost například v případě, že jsou na letové hladině nebo třeba při přiblížení na přistání. To je standardní a to se aplikuje, ale tohle letadlo šlo rovnou na start,“ uvedl.

Kvůli Zemanovi zastavili i rakev?

Podle důvěryhodného zdroje serveru Aktuálně.cz prý zpoždění české delegace nebylo jediným prohřeškem. Zeman a jeho společníci prý nerespektovali doporučení dané slovenským protokolem, čímž způsobili logistické komplikace. Vojáci nesoucí rakev se tak například museli zastavit na nádvoří hradu, aby se Zeman mohl zesnulému exprezidentovi poklonit. Slováci přitom prý Čechům doporučovali, aby kvůli zpoždění raději na tuto část pohřbu vůbec nejezdili.

Hradní protokolář podle serveru nahlásil slovenským organizátorům čas přistání v 11:15, přičemž Zeman měl kondolovat už v 11:30 hodin. „Věděli jsme, že už toto je pozdě. Kdyby ale přijeli v 11:35, ještě bychom to dokázali zařídit,“ zmínil zdroj Aktuálně.cz. Delegace nicméně během cesty nabrala zpoždění, přistála v 11:25 a na pohřeb dorazila v 11:44.

Když prý Zeman přijel, nesli už vojáci rakev se státníkem na ramenou. „Museli se na deset sekund zastavit vojáci, kteří pochodovali s rakví. On přišel, poklonil se a vzápětí zase nasedl do auta a odjel, protože pěšky v průvodu nešel. Manželce zesnulého nekondoloval na hradě, protože ona už tam v té době nebyla, ale kondoloval jí potom v prezidentském paláci,“ dodal nejmenovaný zdroj.

Česká strana informace odmítá. „S ukloněním se před rakví na nádvoří slovenský protokol souhlasil. Kdyby byli proti, nepovolí to,“ dodal český hradní mluvčí.

slusny_rom ( 15. října 2016 12:45 )

Tato stránka je zamčena pro neregistrované a nové uživatele Mentální retardace ikona Tento článek potřebuje úpravy. Můžete Wikipedii pomoci tím, že ho vylepšíte. Jak by měly články vypadat, popisují stránky Vzhled a styl, Encyklopedický styl a Odkazy. Konkrétní problémy: Rozepsat body Mentální retardace Klasifikace MKN-10 F70 F71 F72 F73 F78 F79 MeSH D008607 Mentální retardace je postižení jedinců, při kterém dochází k zaostávání vývoje rozumových schopností, k odlišnému vývoji některých psychických vlastností a k poruchám v adaptačním chování. Mentálním postižením nebo mentální retardací je nazýváno trvalé snížení rozumových schopností, které vzniklo v důsledku organického poškození mozku. Není to nemoc, ale trvalý stav, který klasifikujeme do šesti základních kategorií. Obsah [skrýt] 1 Etiologie (příčiny vzniku) mentální retardace 2 Kategorie mentální retardace 2.1 Lehká mentální retardace (IQ 50 – 69) 2.2 Středně těžká mentální retardace (IQ 35 – 49) 2.3 Těžká mentální retardace (IQ 21 – 34) 2.4 Hluboká mentální retardace (IQ nižší než 20) 2.5 Jiná mentální retardace 2.6 Nespecifikovaná mentální retardace 3 Vzdělávání lidí s mentálním retardací 3.1 Netradiční formy vzdělávání 3.2 Nonverbální komunikační metody 4 Reference 5 Literatura Etiologie (příčiny vzniku) mentální retardace Mentální retardace může vzniknout ve třech obdobích: prenatálním (před narozením dítěte) - kvůli infekci matky během těhotenství, jejímu špatnému životnímu stylu, úrazu perinatálním (během porodu nebo těsně po něm) - porod může být protrahovaný (dlouhotrvající), může dojít k hypoxii plodu, tedy k nedostatku kyslíku atd. postnatálním (po porodu do 2 let věku dítěte) - infekce, úrazy, záněty mozku, těžká žloutenka, špatná výživa Svou roli zde hraje i dědičnost a specifické genetické příčiny jako například chromozomální aberace, která způsobuje Downův syndrom. Kategorie mentální retardace Lehká mentální retardace (IQ 50 – 69) Dřívější terminologie: lehká s

aIIahakbar ( 15. října 2016 12:45 )

ČSFD.cz ČSFD projekce Jack Reacher: Nevracej se Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo Hledat podrobné vyhledávání → Novinky Videa Televize Kino Filmy online DVD & Blu-ray Tvůrci Žebříčky Filmotéky Uživatelé Diskuze poster všechny plakáty (2) Rudá záře nad Kladnem Drama / Historický Československo, 1955, 90 min Režie: Vladimír Vlček Předloha: Antonín Zápotocký (kniha) Kamera: Jan Stallich Hudba: Ludvík Podéšť Hrají: Josef Bek, Vlasta Chramostová, Jaroslav Průcha, Marie Ježková, Vlasta Fabianová, Jaroslav Vojta, Vilém Besser, Jarmila Kurandová, Eva Jiroušková, Josef Beyvl, Oldřich Lukeš, Rudolf Deyl ml., Vlastimil Brodský, Alena Kreuzmannová, Vladimír Leraus, Felix le Breux, Vladimír Řepa, Martin Růžek, František Vnouček, Václav Kyzlink, Oldři… (více) (další profese) Obsah Český barevný film podle románu Antonína Zápotockého. Rok 1918. Toník se vrací domů z fronty. Na Kladně, kam přijíždí, to vře nespokojeností. Sociální demokraté jsou sice ve vládě, ale nic se nezměnilo. Socialisace provedena nebyla, je hlad a s potravinami se dále keťasuje. Z Ruska přicházejí první zprávy o socialistickém státě. Na 1. máje manifestuje dělnické Kladno svou věrnost ideálům Velké říjnové socialistické revoluce. V prosinci 1920 je i na Kladně vyhlášena generální stávka. Dělníci se ozbrojují, dělnické rady přejímají do svých rukou správu města… (více) přehled komentáře zajímavosti ocenění videa galerie ext. recenze ve filmotéce v bazaru diskuze Komentáře (82) všechny komentáře uživatele / Trvalý odkaz: http://www.csfd.cz/film/199081-ruda-zare-nad-kladnem/komentare/?comment=1028675 Tosim odpad! Chvíli jsem přemýšlel, že téhle rudé sračce dám hvězdu za to, že mě tak moc neiritovala, jako jiné, ale pak jsem si uvědomil, co by to bylo za nesmysl.(4.1.2010) všechny komentáře uživatele / Trvalý odkaz: http://www.csfd.cz/film/199081-ruda-zare-nad-kladnem/komentare/?comment=9901138 Subjektiv * Soudruzi socdemáci nemohli se shodnouti, z

starena ( 15. října 2016 11:19 )

 Třeba a prostě se mu jen chtělo kakat, to se občas stává i v nejlepších kruzích. Vám se to ještě nikdy nestalo?

snehulak ( 15. října 2016 09:39 )

Mne nějak netankuje, proč se zpozdil. Oni by si PRESStituti našli nějakou jinou záminku, jak na prezidenta zaútočit. Mne spíš zajímá to, že jsem na slovenské RTVS viděl něco jiného, než jsou všechny tyhle bláboly a bláboly Pospíšila. Zeman dorazil ještě než vojáci s rakví vyšli ven a stihl je ještě vevnitř. Takže velké lhaní o tom, koho oni označují za lháře.

Hops_aliva ( 15. října 2016 08:00 )

Tato stránka je zamčena pro neregistrované a nové uživatele Mentální retardace ikona Tento článek potřebuje úpravy. Můžete Wikipedii pomoci tím, že ho vylepšíte. Jak by měly články vypadat, popisují stránky Vzhled a styl, Encyklopedický styl a Odkazy. Konkrétní problémy: Rozepsat body Mentální retardace Klasifikace MKN-10 F70 F71 F72 F73 F78 F79 MeSH D008607 Mentální retardace je postižení jedinců, při kterém dochází k zaostávání vývoje rozumových schopností, k odlišnému vývoji některých psychických vlastností a k poruchám v adaptačním chování. Mentálním postižením nebo mentální retardací je nazýváno trvalé snížení rozumových schopností, které vzniklo v důsledku organického poškození mozku. Není to nemoc, ale trvalý stav, který klasifikujeme do šesti základních kategorií. Obsah [skrýt] 1 Etiologie (příčiny vzniku) mentální retardace 2 Kategorie mentální retardace 2.1 Lehká mentální retardace (IQ 50 – 69) 2.2 Středně těžká mentální retardace (IQ 35 – 49) 2.3 Těžká mentální retardace (IQ 21 – 34) 2.4 Hluboká mentální retardace (IQ nižší než 20) 2.5 Jiná mentální retardace 2.6 Nespecifikovaná mentální retardace 3 Vzdělávání lidí s mentálním retardací 3.1 Netradiční formy vzdělávání 3.2 Nonverbální komunikační metody 4 Reference 5 Literatura Etiologie (příčiny vzniku) mentální retardace Mentální retardace může vzniknout ve třech obdobích: prenatálním (před narozením dítěte) - kvůli infekci matky během těhotenství, jejímu špatnému životnímu stylu, úrazu perinatálním (během porodu nebo těsně po něm) - porod může být protrahovaný (dlouhotrvající), může dojít k hypoxii plodu, tedy k nedostatku kyslíku atd. postnatálním (po porodu do 2 let věku dítěte) - infekce, úrazy, záněty mozku, těžká žloutenka, špatná výživa Svou roli zde hraje i dědičnost a specifické genetické příčiny jako například chromozomální aberace, která způsobuje Downův syndrom. Kategorie mentální retardace Lehká mentální retardace (IQ 50 – 69) Dřívější terminologie: lehká s

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa