Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chce tu milion uprchlíků. Vystřídá Zemana muž, co dal sperma do svěcené vody?

Autor: val - 
15. září 2016
13:20

Do boje o Hrad se chce zapojit i Milan Kohout, kontroverzní filozof, umělec a vysokoškolský pedagog. V poslední době proslul například tím, že přilil vlastní sperma do svěcené vody v polském kostele. Svou kandidaturu prý myslí vážně. A volební program hodlá postavit na podpoře přijímání uprchlíků, kterých by v Česku rád viděl víc než milion.

„Několik mých přátel mě vyzvalo, abych kandidoval na prezidenta Čechie.
Inu, rozhodl jsem se rozjet předvolební kampaň bezodkladně a s patřičným předstihem,“ napsal si Kohout ve středu na Facebook.

Že se nejedná o žert, potvrdil serveru Echo24: „Svoji kandidaturu na prezidenta České republiky myslím smrtelně vážně. Všichni politici, co tam jsou teď, totiž nadbíhají té xenofobní vlně. Takže si myslím, že by bylo dobré, kdyby vůči nim byl někdo v opozici.“

Právě podpora přijímání uprchlíků má být hlavním tématem jeho volebního programu. „Většina české společnosti jistě přivítá můj volební program rasového a etnického oživení naší společnosti postavený na hojném přistěhovalectví z jiných kultur a okamžitém masovém přijímání trpících uprchlíků z válek, které jsme pomohli vyvolat,“ prohlásil s tím, že se má Česko „očistit“ od xenofobních, nacionalistických a sobeckých představitelů.

Pro Echo24 také řekl, že by chtěl přijmout víc než milion uprchlíků. „Když na deset bílých Čechů připadne jeden cizinec, nebude to podle mě žádný problém. Ostatně máme na to i kapacity. Třeba pan Babiš by si jich mohl vzít tak 500 na svoje Čapí hnízdo,“ řekl.

Nový adept na prezidenta si prý uvědomuje, že pro kandidaturu je nutné získat podporu 20 poslanců, 10 senátorů nebo 50 tisíc občanů. Věří ale, že dostatek podpisů sežene. Už teď prý chystá petiční stánky.

Kohout dříve patřil k chartistům a formovatelům tzv. undergroundu. V roce 1986 ho z Československa vyhostili a po dvou letech v rakouském uprchlickém táboře se přestěhoval do Spojených států. V Bostonu vystudoval vysokou uměleckou školu, v České republice mimo jiné vyučoval na Západočeské univerzitě. Nedávno na sebe upozornil, když v polském kostele přimíchal do svěcené vody své sperma, čímž chtěl podle svých slov šířit mezi křesťany ateismus.

Video se připravuje ...
Další videa