Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalousek vmetl Sobotkovi Seznam nesvobody. Premiér: Slušné neomezujeme

Autor: Václav Lang - 
17. května 2016
13:45

Elektronická evidence tržeb (EET), kontrolní hlášení, vyšší pokuta za urážku úřední osoby, omezení prodejní doby a další více než desítka změn se ocitla na tzv. Seznamu nesvobody Miroslava Kalouska. Podle šéfa TOP 09 novinky Sobotkovy vlády plíživě omezují svobodu českých občanů a bude usilovat o jejich zrušení. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) tvrdí, že svoboda slušných a poctivých lidí nijak omezena nebude.

„To, co pokládáme za nejnebezpečnější z činnosti vlády, je neustálé prosazování zákonů, které mají jediný cíl: omezit lidskou svobodu a vytvořit větší závislost občana na státu,“ prohlásil Kalousek a představil seznam 16 novinek, které vláda Bohuslava Sobotky zavádí a které podle něj omezují svobodu v Česku.

Miroslav Kalousek na mimořádné schůzi Sněmovny Miroslav Kalousek na mimořádné schůzi Sněmovny | Foto Blesk - Jaroslav Šimáček

Mezi nimi je například EET, kontrolní hlášení DPH, zákon o prokazování původu majetku, možnost prolomení domovní svobody kvůli odebrání zbraně, omezení prodejní doby ve svátcích, povinný poslední rok v mateřské školce nebo některé registry.

Sobotka námitky odmítá

„Když se diskutují (jednotlivé body) samostatně, nemusí být společenská nebezpečnost tak zřejmá, chceme veřejnost upozornit na to, že už je toho moc, že celkový souhrn, Seznam nesvobody, už je tak široký, že se společnost dostává do situace, kdy mohou být oslabeny její obranné reflexy,“ prohlásil Kalousek.

Při každé příležitosti chce TOP 09 usilovat přímo o zrušení těchto bodů: „tak jak byly tyto politické body prosazeny, tak je taky zrušit“.

Premiér Bohuslav Sobotka nicméně jeho argumentaci odmítá. „Jsem rád, že naše vláda trvá na dodržování zákonů a důsledně bojuje proti daňovým únikům a nelegálnímu hazardu. To nijak neomezuje svobodu normálních, slušných a poctivých lidí. Naopak, konečně se zavádí férová pravidla, která platí pro všechny,“ uvedl Sobotka pro Blesk.cz.

pajaad ( 17. května 2016 19:41 )

Copak vám nevadí, pokuty za urážku úředníka, snadno zneužitelné, že musíte úředníka pustit do domu, aby se podíval čím topíte, že mohou policajti vtrhnout bez souhlasu soudu do domu, když nějaký magor řekne, že u vás viděl zbraň, nařízení poslední rok školky, když už dávno nejsou předškolní oddělení a děti jsou dnes věkově smíšené a to nemluvím o registrech účtu v bankách, či zdravotních stavů každého z nás atd....je vidět, že jste ty zákony nečetli...

pajaad ( 17. května 2016 16:42 )

Lidi, vy jste tu fakt tak zaslepení nenávistí ke Kalousovi, že nevidíte, že má pravdu, vždyť ty zákony jsou skutečně zaměřeny proti nám, obyčejným lidem, ne proti zlodějům a politikům. Pokud si někdo myslí, že jeho se to netýká, je naprosto hloupý a naprosto mimo realitu....

lukasnazdar ( 17. května 2016 14:56 )

Kalousku výborný seznam... to jsem ani netušil, čeho všeho se bojíte vy zloději z TOPky a ODS a vaši "podnikatelé. Schvaluji tento seznam... ať je vše prosazeno a vše se dodržuje a kontroluje. Měl by tak být u nás pořádek a neschovávejte se pořád za nesvobodu. Pleteš si pojmy... dělat si v tomto státě co chceš a krást není to stejné jako svoboda. Tato země už potřebuje pořádek. To znamená vyhodit i tebe z vlády.

monsegur ( 17. května 2016 14:20 )

Trójané měli proč se bát Achájců, kteří jim dali darem dřevěného koně, my se musíme oprávněně bát Kalouska a jeho bandy a jejich slibů!

monsegur ( 17. května 2016 14:17 )

Kalousek je gauner a populista, který doufá, že lidi na roky jeho hrůzovlády už zapomněli. A Bohuš Sralbotků mu zdárně sekunduje a dělá vše, aby stanul po jeho boku. Ano, zrušení těch socanských svinstev je nutné,stejně jako zrušení koalborantské Sobotkovy kliky. Ale nesmí to být záminkou, aby se gauner Kalousek dostal zpátky k lizu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa