Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Extremisté v parlamentu, Fico vítězem: První odhady slovenských voleb

Autor: ČTK - 
5. března 2016
22:38

Dnešní parlamentní volby na Slovensku vyhrála podle odhadu vládní strana Směr-SD premiéra Roberta Fica, která ale výrazně ztratila a přijde také o stávající většinu ve sněmovně. Do Národní rady by se dostalo až devět politických stran a hnutí včetně krajně pravicové strany Kotleba - Lidová strana Naše Slovensko, která by se tak stala překvapením voleb. Vyplývá to z odhadu agentury Focus, jehož výsledky zveřejnila televize Markíza.

Směr-SD dostal podle odhadu 27,3 procenta hlasů. To je výrazně méně, než mu předpovídaly průzkumy veřejného mínění a zároveň výrazná ztráta oproti volbám v roce 2012, kdy Ficova strana získala 44,4 procenta hlasů.

Tento výsledek by znamenal, že Směr-SD ve 150členné Národní radě, kde má nyní 83 poslanců, obsadí pouze 45 křesel.

Na druhém místě podle agentury skončila překvapivě liberální strana Svoboda a solidarita (SaS) se ziskem 13,3 procenta hlasů. Naopak strana Síť, která měla být podle většiny sondáží hlavním vyzývatelem Směru-SD, skončila až na sedmém místě se ziskem 6,7 procenta hlasů.

turan ( 6. března 2016 11:17 )

Komunisti --0.64% koľkože majú u vás?

kecaldes ( 6. března 2016 08:27 )

Neznám ve SR takovou stranu, která má název Směr...a Svoboda.... Co ty na to metelesku blesku ?

moiaza ( 6. března 2016 08:02 )

 Vážení, vždyť o výpadek z lidské stolice. Koryta budou obsazené, každý bude mít své jisté a život půjde dál. Voliči vybrali ty, kteří budou moci beztrestně dojít stát, plnit své konta a utahovat si z voličů. Stejné, jako u nás. Dají dohromady slepenc mafiánů, co budou pár let se hádat a vládnout Slovensku. Tyto slepence vládnoucích stran nikam nevedou. Tak-že nic nového a převrátného.

antikaprik ( 6. března 2016 07:32 )

Ty kokos, ešte raz som čítal tvoj príspevok - časť "C" a konštatujem, že sa nesmeješ, ale plačeš. To je naozaj pekné ráno.......

antikaprik ( 6. března 2016 07:23 )

to čo máš za "c" je pre Slovensko plus, ale je to málo........

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa