Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

ANO vnáší do sněmovny chaos. Dochází nám trpělivost, varoval Bělobrádek hnutí

Autor: val - 
11. října 2015
13:17

Místopředseda vlády a šéf lidovců Pavel Bělobrádek zkritizoval hnutí ANO Andreje Babiše za to, že do sněmovny vnáší svým chováním chaos. Například když mění dohody ohledně pořadí projednávaných zákonů. Vzácně si tak v České televizi notoval s šéfem ODS, který vytýkal vládě porušování některých demokratických pravidel v dolní komoře.

„To, co se tam děje, nemá obdoby, ale znalci říkají, že to je každé volební období horší a horší,“ souhlasil Bělobrádek s Fialou, podle kterého panuje ve sněmovně „zmatek nad zmatek“.

Šéf ODS kritizoval, že koalice často mění ohlášený program, a poslanci tak mnohdy nejsou schopni vůbec projednat dané body. Vadí mu také, že jsou odsouvány opoziční návrhy.

Lidovcům dochází trpělivost

Bělobrádek řekl, že podobné trendy lidovci nepodporují, ale zmatek do situace vnáší především jejich koaliční partner ANO. „Je dohoda, a přijde ANO a navrhne změnu pořadí,“ popsal třeba jednu z vzorových situací.

Lidovci už prý babišovcům na jednom z koaličních jednání zdůraznili, že jim s takovým přístupem dochází trpělivost a nehodlají jej tolerovat. „Jasně jsme jim deklarovali, že pro nás ty věci nejsou přijatelné,“ řekl.

ODS bude blokovat jednání o EET

Fiala za ODS odmítl, že by sami vnášeli do sněmovny chaos obstrukčním jednáním. Podle něj se ještě občanští demokraté k obstrukcím neuchýlili, připustil ale, že se tak stane u závěrečného projednávání elektronické evidence tržeb, jejímuž přijetí chce Fiala zabránit všemi dostupnými prostředky. Bělobrádek řekl, že v takovém případě by koalice mohla opět vyvolat mimořádnou schůzi, jako se to stalo nyní kvůli zákonu o vyšším zdanění hazardu.

Bělobrádek nešetřil ani druhého koaličního partnera, když v debatě o migraci řekl, že ministři za ČSSD zaspali, ale vinna je za to celá vláda. „Spolu chyceni, spolu oběšeni,“ řekl.

Fiala to okomentoval na Twitteru následovně:

salto ( 12. října 2015 08:15 )

Copak, už se zase blíží volby? Pružní a ohební flanďáci si dělají strejčka pro budoucí spojence??? Dobytek, dobytek, dobytek...

japome ( 11. října 2015 22:00 )

pepicka71 ( 11. října 2015 15:09 )

Ten Bělobrádek je takovej kus hnusnýho mužskýho,že ho nemůžu ani vidět,ani slyšet natož číst ty jeho slinty.Křiváhuba to je a myslůím,že je celej křivej,to je můj názor!!! Babišovi fandím a Kalouska už by mohl někdo taky nakopat do pr.dele!!!!!

japome ( 11. října 2015 14:52 )

ten ať drží klapačku - Babiš vydrž i když ti hází klacky pod nohy kdejaký nýmant.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa