Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Televizní debata plná lží. Babiš vysázel devět nepravd, Kalousek sedm

Autor: kal - 
6. října 2015
20:30

Vyhrocený duel vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) s místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem zaplnily nepravdy. Tvrdí to aspoň server Demagog.cz, podle kterého Babiš zalhal v nedělních Otázkách Václava Moravce devětkrát, Kalousek sedmkrát. Šéf ANO si ale na druhou stranu připsal tucet pravdivých hlášek, místopředseda TOP 09 jen pět.

Už v neděli odborníci kroutili hlavou na Babišovým výrokem: „Máme větší příjmy než výdaje.“ Ve státu s deficitním rozpočtem toto opravdu neplatí a web to doložil statistikami ministerstva financí.

Kalousek si už u kávy před pořadem dobíral Babiše, že si odpustil 1,5 miliardy korun sám sobě na daních. A opakoval to i během vysílání, podle Demagoga nepravdivě. „V případě odpuštěné daně se jedná o investiční pobídku prostřednictvím státní agentury CzechInvest, nikoliv o rozhodnutí ministerstva financí,“ zmínil server.

Podívejte se na vyhrocené chvilky těsně před vysíláním:

Video  Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se „zahřívají“ před televizní debatou  - Blesk/ Vera Renovica
Video se připravuje ...

Babiš ale zas křivě útočil na Kalouska se slovy „minulý týden jsme kvůli němu ve sněmovně nic neudělali“. Server zmínil, že se to rozhodně nedá uplatnit na celý týden, maximálně na sáhodlouhý projev šéfa poslanců TOP 09 z 30. září při projednávání zákona o hazardu.

A další nepravda u Kalouska. Podle webu se neprávem chválil za to, že je prvním ministrem financí, který zavedl zdanění hazardu v roce 2011. „Nejedná se o první zavedení zdanění hazardu. Až do roku 1998 podléhaly příjmy z loterií dani z příjmů právnických osob,“ připomněl Demagog.cz.

Vicepremiér naopak správně vypočetl například to, že Česko má 2. nejmenší nezaměstnanost v Evropě nebo 104 volných pracovních míst. Šéf poslanců TOP 09 naopak po právu Babiše opravoval, že když má někdo větší výdaje než příjmy, je jeho hospodaření deficitní.

Web původně u Babiše uváděl dokonce 11 nepravdivých výroků. Ale na základě dat od ministerstva financí pak dva přesunul do kategorie zavádějících.

osinek ( 7. října 2015 12:27 )

Proč chceš katapultovat kobliháře Babiše ze žižkov TV věže? Vždyť velký guru Hnutí (nebo spíše sekty) ANO Babiš slíbil, že bude líp, že odstraní korupci a že všechny problémy vyřeší? Ty nevidíš, že už je líp? Podívej se na Agrofert. Tento Babišův agro-průmyslový komplex dostává bezkonkurenčně nejvyšší dotace ze všech průmyslových podniků v ČR? A Babiš z titulu své funkce minsutra financí dohlíží na to, aby firmy podnikatele Babiše dostávaly každoročně miliardové dotace peněz z Bruselu (z rozpočtu EU(!! Copak neplní Babiš své sliby?

osinek ( 7. října 2015 12:13 )

Co kdyby nám Babiš (krycí estebácké jméno Bureš) vysvětlil proč zaměstnanci Agrofertu mají mzdy silně pod průměrnými mzdami v ČR? Jakou má Babiš zásluhu na tom,že nezaměstnanost v Česku je jednou z nejnižších v EU? V podstatě nulovou!!!Česko vždy patřilo k evropským zemím s nízkou nezaměstnaností!!

xindlceskej ( 7. října 2015 05:14 )

Kalouskovi seslalo Babiše samo nebe!

peecek ( 7. října 2015 00:13 )

 My víme, že Plesk kope za zloděje Kalouska.

botupl ( 6. října 2015 21:37 )

lhář Kalousek je zločinec a bulvár a ČT mu to žerou a pořád o něm píší nebo ho pouští do televize

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa