Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hradní hra o rozpočet: Zeman chce skoro 70 milionů navíc

Autor: bru - 
22. června 2015
14:21

Prezident Miloš Zeman chce mít v hradním rozpočtu skoro o 70 milionů víc. Hrad tak pokračuje v každoročním navyšování nároků. Už před rokem byl ale Miloš Zeman ve Sněmovně kvůli penězům „na přetřes“. Poslanci mu rozpočet chtěli zkrouhnout, nakonec to neudělali. Letos ale navýšení financí nejspíš projde.

Skoro 70 milionů korun z hradního rozpočtu by v příštím roce nemělo jít na chlebíčky nebo vysoké odměny zaměstnanců Hradu, peníze by měly pomoct s opravou svahů okolo přehrady Klíčava v Lánech. Upozornil na to web Echo24.

Problémy s hradním rozpočtem nastaly už v roce 2013. Kancelář prezidenta totiž požadovala trojnásobek peněz na pohoštění. Jan Volný z hnutí ANO tehdy navrhoval, aby se prezidentův rozpočet snížil o celý milion. To ale neprošlo.

Tak to je ona! Nádrž, která stojí za navýšením rozpočtu Hradu. Tak to je ona! Nádrž, která stojí za navýšením rozpočtu Hradu. | ČTK

Tentokrát ale cesta k penězům asi nebude tak trnitá. Výbor totiž nic zásadního nenamítal. „Myslím, že tentokrát to proběhlo celkem bez problémů. Představa Hradu byla asi o tři miliony a nějaké drobné vyšší, než byla představa ministerstva financí, takže ministerstvo ten jejich návrh ponížilo. Ale to bylo z důvodu, že se krátilo všem kapitolám plošně deset procent z jejich nezpracovaných nároků,“ řekl deníku šéf rozpočtového výboru Václav Votava z ČSSD.

axana ( 22. června 2015 18:22 )

Přesně tak. Prezident by měl jít příkladem. On jde příkladem dokonce i naší mládeži, jenže tak nějak opačně. No a až toho tučného pána klepne, tak ho budou mít na svědomí právě poslanci. Protože to obžerství a opilství dovolili. Kdyby řekli, že navíc ani floka ba dokonce rozpočet podstatně snížit, tak by byl Zeman hubenější a zdravější. No přeci to s naším milovaným prezidentem myslíme jen dobře.

valesovavera ( 22. června 2015 18:03 )

Potřebuje to na chlast a tlačenku a pro Kačenku na její aktivity.

janapi ( 22. června 2015 18:00 )

Pokud čtete pozorněji-nejde o peníze na pohoštění, ale: peníze by měly pomoct s opravou svahů okolo přehrady Klíčava v Lánech ....což je všeobecný zájem!

hu11 ( 22. června 2015 16:10 )

Ani korunu, stejně to prochlastá a prožere

politikus ( 22. června 2015 15:03 )

Ani vorla, kořalečníku. Klaus měl mnohem menší rozpočet a v pohodě vyšel. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa