Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman: BIS mě varovala před teroristickým útokem na Hrad

Autor: val - 
4. listopadu 2015
16:25

Bezpečnostní opatření zaváděná na Pražském hradě nesouvisejí s akcí Ztohoven, ale s hrozbou teroristického útoku. Ve středu na závěr návštěvy Pardubického kraje to prohlásil prezident Miloš Zeman, kterého prý o tom zpravila Bezpečnostní informační služba (BIS).

Pražský hrad se rozhodl posílit bezpečnostní opatření ve svém areálu. Například vstup do katedrály svatého Víta by měl být osazen detekčními rámy, které by měly přibýt i ve dvou příjezdových ulicích. Prezidentská kancelář chce také dokončit kamerový systém, který bude monitorovat okolí Hradu.

Zeman na tiskové konferenci řekl, že tato opatření se plánují již několik měsíců a nemají souvislost s akcí skupiny Ztohoven. „Mají naopak souvislost s hrozbou teroristického útoku, před kterým mě varovala BIS,“ řekl.

Prezident: Není to boj proti stovce hoven“

„Samozřejmě že to varování bylo obecné, ne že by popsalo teroristy i modus operandi tohoto útoku,“ doplnil. „Je to boj proti terorismu, nikoli boj proti stovce hoven,“ dodal s tím, že vzhledem k historickým klenotům stojí za to se chránit co nejlepším možným způsobem.

Plán bezpečnostních opatření se má začít realizovat v rámci týdnů. Ve středu dopoledne o tom informoval poslance prezidentův kancléř Vratislav Mynář při představování rozpočtu Kanceláře prezidenta republiky. Má to velkou prioritu nejenom ve vztahu k trenýrkám, ale i k těm záležitostem, co se nám občas dějou v mailové korespondenci, citovala ho ČTK.

xiioma ( 5. listopadu 2015 07:12 )

kobyláku, taky jsem si myslela, že máš smysl pro humor, bohužel tomu tak není!!!

petrchpraha ( 5. listopadu 2015 06:00 )

voloupej svojí bábě sejra z vocasu a namaž si ho na chleba

joynkaa ( 4. listopadu 2015 21:43 )

Soucit s uprlíky je krásný. Ale proč nemají uprchlíci soucit a pořádkem? Proč za sebou nechávají bordel????

byvalyvoliccssd4 ( 4. listopadu 2015 20:59 )

Jsi blb, tohle natočilo a vyfotilo spousta reportétů. Je vidět, že vy komouši máte velmi zúžený obzor.

xiioma ( 4. listopadu 2015 19:49 )

Jsem ráda, že prezidentovy trenýrky budou už v bezpečí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa