Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dopad vyvěšení rudých trenek nad Hradem: Za několik set milionů korun se posílí bezpečnostní opatření

Autor: ČTK - 
24. října 2015
15:31

Na Pražském hradě se budou postupně posilovat bezpečnostní opatření, připravuje se celková změna systému zabezpečení sídla českých prezidentů. Do bezpečnostních opatření, jako jsou třeba bezpečnostní rámy, které si přeje prezident Miloš Zeman, by mohlo jít několik set milionů korun. Novinářům to dnes řekl ministr vnitra Milan Chovanec po jednání s prezidentem a jeho poradním týmem v Lánech.

Nejprve přijdou organizační změny, které se budou týkat zlepšení spolupráce Hradní stráže a prezidentovy ochranky, uvedl Chovanec. „Pan prezident si vedle toho představuje i bezpečnostní rámy i další opatření, což je podle mě otázka příštího roku s nějakou investicí několik set milionů korun. To znamená, že na to budeme muset hledat i finance,“ doplnil.

Tématem dnešní schůzky podle Chovance nebylo hledání nového šéfa prezidentovy ochranky po aféře s vyvěšením obřích červených trenýrek nad Hradem, kdy ve funkci skončil Petr Dongres. „To téma tam nepadlo. Jediné, co pan prezident s nadsázkou říkal, bylo, že doufá, že se to nebude opakovat,“ dodal Chovanec.

Rudé trenýrky nad Hradem místo prezidentské standarty pověsila 19. září skupina Ztohoven prý jako „standartu muže, který se nestydí za nic“. Na střechu vylezli převlečení za kominíky, policisté je zadrželi až po činu. Snadno překonané zabezpečení Hradu vyvolalo kritiku a začalo se uvažovat o instalování bezpečnostních rámů. Proti jsou památkáři, kterým vadí, že tím bude porušen historický ráz památky.

kukulin ( 27. června 2016 14:09 )

Jestli někdo zneuctil Hrad tak to nebylo z toho ven, ale opilec a lhář Miloušek Zemanů.

tgbg ( 25. října 2015 10:37 )

Škoda peněz pro zakomplexovaného a rusáky zkorumpovaného ožungra.

zpytihnev ( 25. října 2015 02:55 )

Na ten zbylý rok vládnutí nestojí za to vyhazovat takový peníz nás všech!! Kdyby to dal na charitu, budiž.

zpytihnev ( 25. října 2015 02:52 )

Za Havla se nic takového nestalo, když se objevila srdcová dekorace tak ta byla opodstatněna a lidu milá. Nebylo třeba izolovat Hrad od civilních občanů.

a-z- ( 24. října 2015 19:52 )

A to chce ochlasta umořovat státní dluh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa