Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ministryně Šlechtová trpí bolestmi. Kvůli nemoci nasadila černou ortézu

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová nosí černou hůl.
Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová nosí černou hůl.  (Autor: Blesk)
Autor: vr - 
23. června 2015
10:00

Je mladá a nadějná. Nemoc si ale vybírá záludně. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (38, za ANO) se musí opírat o hůlku. Sužují ji totiž podobné příznaky jako prezidenta Miloše Zemana (70).

Deníku Aha! ministryně přiznala, že ji trápí takzvaná Mortonova neuralgie. „Loni jsem byla na operaci. Nyní se to zhoršuje. Je to velmi bolestivé. Dostala jsem od lékaře nůž na krk: buď sádra, nebo tato nehybná ortéza. Samozřejmě jsem si vybrala černou ortézu,“ řekla ministryně, která se od ostatních dam v politice liší svojí zálibou v tvrdé rockové hudbě a tmavých barvách.

Operace, kterou Šlechtová už prodělala, se volí, pokud selhaly ostatní metody léčby.

Mystický motiv na holi

Za pozornost stojí také její hůl, která je celá černá, avšak na držadle je jakýsi mystický motiv. Ten Šlechtová vysvětlit nechce. „Hůl je skvělá a zahalená tajemstvím, ale asi ji vyměním za francouzské na pár týdnů. S těmi se mi skáče lépe,“ prozradila pouze.

Ačkoliv deníku Aha! před časem Šlechtová řekla, že má „stejnou nemoc jako pan prezident“, nebylo to úplně přesné. Zeman totiž musí mít hůlku kvůli takzvané neuropatii, kdy necítí chodidla, a tak může snadno zakopnout a zranit se. Tento problém u něho vyvolala cukrovka.

Co je Mortonova neuralgie

Mortonova neuralgie je zjednodušeně chronický zánět nervu v chodidlu. Zánět má kromě občasného znecitlivění jako průvodní příznak velkou bolest. Neuralgie je většinou vyvolána nošením příliš úzké obuvi. Nártní kosti se k sobě tisknou a vyvolávají tlak na nerv.

funebrak ( 23. června 2015 13:32 )

a v té hůlce nůž je skryt.

honza54.. ( 23. června 2015 13:27 )

například já jsem dnes v noci udržel moč i stolici

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa