Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Babiš se opřel do poslance ČSSD: Řekl, že jsem korupčník, stěžuje si Šincl

Andrej Babiš prý prohlásil o poslanci ČSSD, Ladislavu Šinclovi, že je to korupčník.
Andrej Babiš prý prohlásil o poslanci ČSSD, Ladislavu Šinclovi, že je to korupčník.  (Autor: Blesk - Zdeněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: ČTK - 
17. června 2015
22:58

Poslanecký klub ČSSD bude ve čtvrtek řešit stížnost sociálnědemokratického poslance Ladislava Šincla na vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO), který prý tohoto zákonodárce obvinil z korupce. Babiš poslanci údajně vyčetl, že převedl dům na manželku a že jeho matka koupila pozemek.

Babiš podle serveru Novinky.cz odmítá, že by poslance zastrašoval. Právu řekl, že poslanci nevyhrožoval, ale "četl některé citace monitoringu tisku". V tiskové zprávě zaslané ČTK označil Šincl Babišovy informace za "směs domněnek a pomluv". "Že do toho zatáhl rodinu, manželku, matku, to je přes čáru," řekl Šincl ČTK. Zatím neví, zda bude od šéfa koaličního hnutí ANO požadovat omluvu. Chce se poradit se stranickými kolegy.

Jednání, během něhož prý Babiš Šincla nazval korupčníkem, se odehrálo před dalšími zhruba 15 poslanci a pracovníky ministerstva financí na schůzce koaliční pracovní skupiny. "Účelem schůzky bylo sjednotit stanovisko koalice k novele zákona o pojišťovnictví, jejíž součástí je můj pozměňovací návrh, zamezující takzvanému přetáčení smluv. Kvůli fintám některých zprostředkovatelů dnes více než půlka životních pojistek končí předčasně a pro klienty vždy nevýhodně," doplnil Šincl.

"Řekl jsem panu ministrovi Babišovi, že mne hrubě uráží, že má na mne nějakou složku. Schůzka skončila bez závěru. Dostali jsme na téma zprostředkovatelů další návrh, který budu studovat. Termín další schůzky nebyl upřesněn," popsal Šincl konec schůzky serveru E15. Svůj zážitek sdělil také premiérovi a předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi, který svolal zasedání grémia a sněmovního klubu.

Babiše se podle serveru E15 poslanec zeptal, zda může vyvrátit spekulace médií, že je ANO napojeno na makléře a zprostředkovatele, a zda proto nemá na konečném znění materiálu svůj zájem. Nyní prý nemá důvod s Babišem mluvit, jeho chování označil za hyenismus.

Šincl v úterý ve Sněmovně kritizoval měnící se postoj ministerstva financí k návrhu na omezení provizí pro zprostředkovatele životního pojištění. Naznačoval, že za nynějšími výhradami ministerstva by mohly být obchodní zájmy ministra financí a šéfa ANO. Babiš jeho vystoupení označil za "sprostý koaliční podraz".

Babiš jakýkoli zájem na Šinclovu návrhu kategoricky odmítl. Podle něj se o kladné stanovisko ministerstva zasadil jeho bývalý náměstek za ČSSD Martin Pros, a to bez ministrova vědomí.

Šinclův návrh počítá s omezením provizí za zprostředkování smluv životního pojištění. Poslanec si od toho slibuje úsporu zhruba 4,2 miliardy korun, které by měly být přesunuty ve prospěch klientů pojišťoven a krytí jejich životních pojistek.

xindlceskej ( 18. června 2015 06:33 )

Kalousek je proti Babišovi MILIUS!! Kalouskovi navíc Babiše seslalo samo nebe!

zlymikes ( 18. června 2015 05:40 )

Babiš mluví na rovinu. To jen Schvancerberkův Blesk a Kalouskovo (Česká) televize z něho dělají lumpa.

2244 ( 18. června 2015 00:20 )

Jan Hořejší, Brno Středa, 17. června 2015, 23:38:16

2244 ( 17. června 2015 23:59 )

Sociálisté budou ještě s vděkem vzpomínat na nevinné hašteření s bratrem Kalouskem, z kterého udělali pro své primitivní a mentálně neobdařené levicové voliče belzezuba a ztělesnění zla, které může za úplně všechno. Babiš je z jiného těsta. Z toho jejich. Bezskurpulózní bolševický synek, udavačský elév, jako by z oka vypadl soft-komunistům z ČSSD. Soudruzi se co nevidět při boji o rozkradení euro dotací brzy chytnou pod krkem a není tajemstvím, že tahle levicová verbež chodí ozbrojena a ráda střílí.

2244 ( 17. června 2015 23:57 )

 proč přes čáru? jen ať to na sebe vybalí jako na jiné, prachy převádějí na rodin. příslušníky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa