Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman odpovídal i na osobní otázky: Syn se ke mně vrátil sám

Autor: dce, Eva Pospíšilová - 
3. května 2015
20:36

Prezident Zeman odpovídal v nedělním rozhovoru pro Blesk.cz i na velmi osobní otázky. Ve spojitosti s problematikou dětí a justičního systému se vyjádřil i o své vlastní zkušenosti. Po rozvodu se totiž nemohl vídat se svým synem. Tento příběh měl ale, jak sám říká, šťastný konec.

Miloš Zeman má dvě děti. Z prvního manželství s Blankou (68) syna Davida a ze současného s Ivanou (47) dceru Kateřinu (18). A zatímco ta jej doprovází i do společnosti, o synovi se toho moc neví.

Soužití Zemana a jeho syna nebylo vždycky ideální. Několik let se dokonce neviděli, protože Zemanova první žena po rozvodu použila právě Davida jako nástroj odvety a od otce ho odloučila. 

„Nechci posuzovat to, co bylo, můj syn nakonec po těch sedmi letech přišel sám a toho si velice vážím. Já dokáži pochopit, že když se rozvedete z vlastní iniciativy, tak je mnoho žen, které se mstí pomocí dětí. Že to není dobře, na tom se asi oba dva shodneme, ale že se to vyskytuje v celé řadě případů včetně toho mého, to je fakt, se kterým nic nenaděláme,“ prozradil Zeman.

„On (Miloš) na něj doopravdy kašle a celou dobu kašlal,“ řekla kdysi o Zemanově vztahu k synovi jeho matka Blanka. Sám prezident má ale jiný názor: „Když jsem se rozvedl, použila (Blanka) bohužel dítě jako nástroj odvety, takže jsem syna, ač jsem se toho soudně domáhal, několik let neviděl. Když od matky odešel, znovu jsme se sblížili.“

„Buďme rádi, že je to uzavřeno. Můj syn se ke mě vrátil, vrátil se ke mně z vlastní vůle a po těch letech musím říct, že bez zásluhy soudu, ale z vůle mého syna, má ten příběh šťastný konec.“

tacoo ( 4. května 2015 23:43 )

salto ( 4. května 2015 09:31 )

krucipisek2 ( 4. května 2015 06:49 )

No bože, co by s takovým prezidentem asi tak dělala.

krucipisek2 ( 4. května 2015 06:11 )

Přesně, pani Blanka si své vytrpěla a dneska si žije v klidu se svým přítelem, úžasně hodným člověkem, ona sama je zlatá ženská, která by nikdy nic špatného neudělala. Určitě ani synovi nezakazovala se stýkat s otcem. Není přece na hlavu.

krucipisek2 ( 4. května 2015 06:10 )

Přesně, pani Blanka si našla muže 100x lepšího, než je Zeman a žije si báječně. Je to velmi příjemná pani a její druhý muž ji na rukou nosí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa