Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ďáblův advokát Adam Černý: Hájí Ratha i Nečase!

Autor: Vera Renovica - 
29. března 2014
16:45

David Rath (48) a Petr Nečas (49): úhlavní nepřátelé, kteří jeden na druhého léta dštili síru. Teď si ale podle zjištění Blesku platí stejného obhájce!

Expremiéra Nečase, který je obviněn z podplácení v souvislosti s trafikami pro bývalé poslance ODS, až dosud zastupoval výlučně prominentní advokát Josef Lžičař. Nyní je s ním v tandemu Rathův obhájce Adam Černý (35). Ten Blesku řekl, že jej bývalý šéf vlády oslovil sám.

Kamarádství neřeší

Černý situaci nepovažuje za střet zájmů, ač Rath ze svého zatčení, věznění a následujícího soudního procesu kvůli údajné korupci ve Středočeském kraji, kde byl hejtmanem, vinil právě Nečasovu vládu – zejména exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. „My máme stovky klientů a nemůžu řešit, jestli jsou kamarádi, nebo ne,“ smetl advokát celou věc ze stolu.

Hraje na obě strany

Sám Rath se vyjádřil, že o Černého angažmá pro Nečase »už slyšel«. „Jako konflikt zájmů mi to zatím nepřipadá. Kdyby byl Nečas ještě premiérem, tak by to bylo jiné,“ okomentoval pro Blesk.

A vzhledem k tomu, že případy expremiéra a exhejtmana spolu podle dostupných informací nijak nesouvisí, o střet zájmů z právního hlediska nejde. Je to ale minimálně prekérní situace…

Vyvolený politiků

Adam Černý byl až do Rathova procesu prakticky neviditelný. Zabývá se především obchodním právem, i proto bylo jeho angažmá v trestní kauze pro mnohé odborníky záhadou. A stejně jako Nečas si jej i Rath k obhajobě osobně vybral.

Nedávné obvinění Rathovy bývalé mluvčí Berill Maschekové kvůli předraženému internetovému projektu pro Středočeský kraj (stál 2 miliony) možná leccos napovídá. Dodala jej totiž firma, jejímuž představenstvu šéfuje právě Černý…

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

reeh ( 31. března 2014 11:29 )

No vida.. Další "sokol" na scéně.

rudyptak48 ( 30. března 2014 23:01 )

Vrána k vráně sedá, stejný parchant, stejného advokáta hledá.

deratizator ( 30. března 2014 19:15 )

Kulový, je to tam samá homosexuální, rusofilská, vylhaná propaganda

kung-fu-jane ( 29. března 2014 23:24 )

Jaká záhada? Rath tušil, že bude sedět když né celá vláda, tak alespoň premiér Nečas a vzbudil dojem, že Černý je velmi dobrý advokát (i když je možná dobrý jen v obchodním právu). No a protože došlo na Rathova slova a ještě k tomu je Nečas skrblík, tak vzal za vděk neschopným (ale zřejmě levným) advokátem Černým. Držme mu palce, aby takovým i zůstal nadále...

doktormediciny ( 29. března 2014 19:07 )

No a co: Zatím co v Prazre se upálil Palach, v pohraničí vstupovali lidé houfně do Svazu přátel / ne žehu/.. Pak se z nich stali inkvizitzoře OF.. Je v tom rozdí ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa