Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majetková přiznání poslanců: Kolik splatil Sobotka, jak dopadli kníže a Rath?

Autor: vr - 
30. ledna 2014
19:06

Kdo si v politice nakupoval? Kdo se zadlužil? A kdo dostal nejvíce dárků ? To všechno vyčetl Blesk z majetkových přiznání poslanců, která zveřejnila Sněmovna.

Přiznání se týkají ledna až srpna loňského roku, Sněmovna je však zpřístupnila až nyní. Čekalo se totiž na ustavení nového mandátového a imunitního výboru, který přiznání kontroluje. Na majetkové poměry některých známých tváří se přitom díváme možná naposledy – v říjnových volbách totiž buď nekandidovali, nebo neuspěli.

Jan Hamáček (35, ČSSD), šéf Sněmovny

Dluží 3 miliony

Jan Hamáček dluží celkem tři miliony. Jan Hamáček dluží celkem tři miliony. | ČTK

Nový předseda Sněmovny dluží celkem přes tři miliony korun. Má např. dvě hypotéky, dohromady na 2,4 milionu, půjčku od rodiny 580 tisíc či další úvěr za takřka 119 tisíc.

Karel Schwarzenberg (76, TOP 09), poslanec

Nejbohatší a nejzadluženější

Karel Schwarzenberg splácí hypotéku ve výši 12 milionů korun. Karel Schwarzenberg splácí hypotéku ve výši 12 milionů korun. | ČTK

Jeho majetek činí 4,5 miliardy korun. I tak ale splácí 12milionovou hypotéku. Na stáří je i bez miliard zajištěn tak, z Německa a Rakouska mu chodí měsíční penze 56 tisíc korun.

Tomáš Chalupa (39, ODS), exposlanec

Lvíček od Nečase

Tomáš Chalupa uvedl v majetkovém přiznání plno hloupostí. Tomáš Chalupa uvedl v majetkovém přiznání plno hloupostí. | Blesk

Jako vždy uvedl výčet i úplných hloupostí. Mezi 55 dary nezapomněl ani na vodku od ukrajinského velvyslance anebo ozdobu do klopy v podobě lvíčka od expremiéra Petra Nečase.

Bohuslav Sobotka (42, ČSSD), premiér

Splatil 333 tisíc

Bohuslav Sobotka přiznal hypotéku za 820 tisíc. Bohuslav Sobotka přiznal hypotéku za 820 tisíc. | ČTK

Přiznává hypotéku za 820 tisíc a leasing za 68 tisíc korun. Od konce roku 2012 se mu podařilo splatit 333 tisíc. V minulosti na byt ve Stodůlkách za 7,1 milionu šetřil z poslaneckých náhrad.

David Rath (48, nestr.), exposlanec

Psal to v base

David Rath majetkové přiznání nenapsal. Byl v base. David Rath majetkové přiznání nenapsal. Byl v base. | Blesk

Kromě podílu v rodinné firmě, kde jsou jeho manželka, otec i bratr, nic do přiznání nenapsal. Podpis je z loňského září, takže ho Rath obžalovaný z rozsáhlé korupce vyplnil za katrem.

Radek John (59, VV), exposlanec

Vydělal na psaní

Radek John vydělal psaním 1,4 milionu korun. Radek John vydělal psaním 1,4 milionu korun. | Blesk

I tohle dokazuje slova jeho kritiků, že měl místo politiky zůstat u psaní! Na honorářích si přišel na 1,4 milionu korun. Z pronájmu bytů pak měl přes 253 tisíc, a ještě nakoupil dluhopisy za 500 tisíc.

Pavel Drobil (42, ODS), exposlanec

Utratil 18 milionů

Pavel Drobil vydělává na Lázních Darkov. Pavel Drobil vydělává na Lázních Darkov. | Blesk

Vydělává např. na karvinských Lázních Darkov a kdysi za desítky milionů prodal podíl v počítačové fi rmě. Tak vysvětluje, z čeho koupil bankovní dluhopis za, podržte se, 18 milionů korun!

petraklaba ( 1. února 2014 00:30 )

Ještě že si John vydělal aspoň psaním, protože na pokutách asi zaplatí dost, když furt parkuje na zákazu. Ta holka co stojí za ním bydlí ve vedlejším baráku a je u ní pečenej vařenej. Lhal, že s tou bejvalou modelkou Zámyslickou nic nemá, ale klíče k baráku kde bydlí má???? Kolik ho asi stojí??? Venčit psa je někdy prča.

ivuska1 ( 31. ledna 2014 11:13 )

Co maji nahrabano na cerno a zasite v cizine se nikdy nedozvime.

ivuska1 ( 31. ledna 2014 11:09 )

Majetkova priznani techto lidi je k smichu. Je to o nicem

hejhej ( 31. ledna 2014 09:56 )

Janoušek,odporné alkoholické hovado, díky politické ,policejní a justiční mafií a jejich záměrné prodlužování vyšetřování dokáže, že nebude odsouzený. Přitom byl při jízdě ožralý jak prase, viděla to celá republika. Jiný by už byl za katrem, ale to hovado se bude smát ostatním do ksichtu.

karmavana ( 31. ledna 2014 09:48 )

To jak a odkud tyto figury vyplňují své daňové “přiznání„, mne zajímá minimálně. Zajímá mně spíš kdy bude svá přiznání vyplňovat z vězení vyplňovat protekční zločinec JANOUŠEK. Nebo se vyčkává pane nový ministře spravedlnosti až to maximálně vyčpí? A potom by to mohlo dopadnout na podmínku?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa