Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie vyšetřuje další aféru z doby hejtmanování Davida Ratha: V hledáčku mají ředitele krajského úřadu!

Bývalý středočeský hejtman David Rath s ředitelem Krajského úřadu Zdeňkem Štětinou.
Bývalý středočeský hejtman David Rath s ředitelem Krajského úřadu Zdeňkem Štětinou.  (Autor: Středočeský kraj)
Autor: ČTK, lm - 
2. února 2014
10:51

Policie vyšetřuje ředitele středočeského krajského úřadu Zdeňka Štětinu. Kriminalisté se zajímají o hospodaření Středočeské turistické informační služby (STIS), kde je Štětina předsedou představenstva. Na policii kvůli tomu bylo podat vysvětlení několik současných i bývalých radních kraje.

"Mohu potvrdit, že se případem pražská policie zabývá," řekl serveru mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Středočeská turistická a informační služba je v likvidaci, na kterou kraj v letošním rozpočtu vyčlenil deset milionů korun. Opoziční ODS to považuje za příliš velký výdaj a vyžádala si k záležitosti podrobnější informace.

STIS vznikla ještě před rokem 2008 za bývalého hejtmana Petra Bendla (ODS). Po nástupu Davida Ratha (dříve ČSSD) si záležitosti spojené s cestovním ruchem opět převzal kraj a hovořilo se o tom, že STIS je v likvidaci. Právně ale dál existovala, protože se počítalo s tím, že by na ni mohly být převedeny některé jiné aktivity nebo projekty, které kraj už nebude chtít zajišťovat.

dzery ( 3. února 2014 11:31 )

venxa ( 2. února 2014 20:19 )

Vsichni presidenti, politici a cely statni aparat v CEsku je dodnes prolezly zlodejskou bolsevickou luzou uz od roku 1948. Nejdrive to byly komunisticke svine a od 89 to jsou stejne svine, ale jenom prebarvene. Ten bordel co v Cesku mate neni zadny demokraicky kapitalismus ale je to zlodejsky system kterym se vase byvala komunisticka smetanka drzi u moci. A vy prostackove si tu zlodejskou verbez volite a za vase problemy a bidu vinite vyspele demokraticke staty a ne vasi vlastni blbost a neschopnost se postarat sam o sebe. Takze mate co jste chteli: Kapitalismus v komunistickem pojeti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa