Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman o dvojnásobné vraždě v jeho paneláku: Zklamu vás, já to nebyl!

Miloš Zeman promluvil o vraždě v paneláku, kde před zvolením prezidentem bydlel
Miloš Zeman promluvil o vraždě v paneláku, kde před zvolením prezidentem bydlel  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: simao, hra - 
17. února 2014
15:10

Před zvolením na Hrad bydlel Miloš Zeman v pražských Stodůlkách. Tam nyní došlo k záhadnému úmrtí dvou lidí - spekuluje se o dvojnásobné vraždě. Co na to prezidentem říká? Lehce si zavtipkoval! On prý pachatelem není...

Miloš Zeman vyrazil na třídenní návštěvu Jihočeského kraje. Na jeho bývalé pražské adrese v paneláku ve Stodůlkách přitom došlo patrně k vraždě! Oběťmi je manželský pár. Znal je Zeman? Prezidentův mluvčí byl na informace skoupý: "Pan prezident s rodinou bydlí v Lumbeho vile v blízkosti Pražského hradu," nechtěl příliš komentovat záhadnou smrt v "Zemanově paneláku".

To samotný prezident byl o poznání výřečnější. Potvrdil, že mu "chlapci" o vraždě řekli, a tak o ní ví. "Vražda byla v paneláku, kde jsem bydlel. Musím vás ale zklamat, nespáchal jsem ji," odpověděl Zeman s nadsázkou na dotaz Blesku. Úmrtí dvou lidí mezitím prošetřuje 1. oddělení pražské policie. "Lékař předběžně konstatoval, že dvojice zřejmě zemřela násilnou smrtí. Přesný důvod úmrtí ale určí až soudní pitva," uvedl pouze mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Video  Vražda v Zemanově paneláku: Těla byla v bytě dlouho!  - Tomáš Polák, Petr Soukup, David Malík
Video se připravuje ...

Ze Stodůlek na Hrad

Zeman přitom ve Stodůlkách v bytě o rozměrech 74,86 metrů čtverečních bydlel v podnájmu. Byt tedy na rozdíl třeba od chaty na Vysočině nevlastnil. Po historicky první přímé volbě prezidenta se pak nezabydlel přímo na Hradě, ale v nedaleké Lumbeho vile. A to patrně především kvůli naléhání manželky Ivany, které se zamlouvaly víc zdejší zahrady, než kamenné nádvoří Pražského hradu. Více volnosti tak má i prezidentský pejsek Darcy.

Z Hradu na jih Čech: Zeman dostal číše a předal lampu

Do Jihočeského kraje se však Zeman vydal na třídenní prezidentskou inspekci sám bez rodiny. "Je v mém srdci jako druhý," řekl Zeman podle Deníku hejtmanu Zimolovi. Kraj číslo 1 je pro Zemana samozřejmě Vysočina. Setkání s jihočeským hejtmanem Zimolou je přitom pikantní v tom, že člen ČSSD patřil do Haškovy delegace "pučistů", která v den předčasných voleb vyrazila za Zemanem do Lán. Zimola účastí na převratu proti šéfovi ČSSD Sobotkovi ztratil šanci na účast ve vládě.  Zůstal však hejtmanem i poslancem.

Prezidentovi přitom Zimola předal dar - dvě číše ze šumavského křišťálu. Zeman mu dal lampu a okomentoval slovy: "Když všichni kritizují váš souběh funkcí, tak vám dávám lampu, abyste za jejího svitu mohl pracovat dlouho do noci." Dnešní den stráví prezident v Českých Budějovicích a po setkání s představiteli kraje a besedě se studenty povečeří s podnikateli. V další dny Zeman navštíví Písecko, Jindřichohradecko a Táborsko, položí věnce u hrobu prezidenta Edvarda Beneše v Sezimově Ústí a zavítá také do Jaderné elektrárny Temelín.

lo2f ( 17. února 2014 19:54 )

Výjimečně mu to věřím

nadoraz. ( 17. února 2014 19:44 )

nadoraz. ( 17. února 2014 19:43 )

nadoraz. ( 17. února 2014 19:43 )

tupko

nadoraz. ( 17. února 2014 19:42 )

Mildo, ja to taky nebyl. Zbytecna diskuze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa