Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Další předvolební nekalost: Šéf ČSSD Sobotka parkuje na kartičku senátora!

Autor: Jan Exner - 
22. října 2013
07:37

Proč řešit problémy s parkováním jako obyčejný smrtelník, když vezu šéfa ČSSD… To si nejspíš řekl řidič Bohuslava Sobotky (41), který stranického lídra rozváží po mítincích, a pořídil si kartičku senátora. Tu přitom nesmí používat. A Sobotka se tváří, jako by o tom neměl tušení…

Taková kartička, to je panečku věc. S ní si není třeba dělat těžkou hlavu třeba s parkováním. A policisté si jistě rozmyslí, než řidiče s tímto dokladem na předním skle zastaví. Na autě, které patří do vozového parku ČSSD, však podle Sobotky byla jen z iniciativy stranického řidiče.

Přitom Sobotka na podobné papalášské výhody nemá nárok. Ještě nedávno si mohl užívat výsad poslance, rozpuštěním Sněmovny se z něj však načas stal obyčejný člověk. Senátorská parkovačka mu vůbec do ruky nepatří.

Mrtvý brouk

„Platí pouze ve spojení s průkazem senátora. V autě tedy musí být zákonodárce, který je jeho držitelem,“ potvrdila mluvčí Senátu Eva Davidová.

Sobotka však hraje mrtvého brouka. „Nevěděl jsem, že něco takového řidič na autě má,“ reagoval šéf sociálních demokratů, když ho na zneužívání kartičky po telefonu upozornil Blesk. Při dalším hovoru už byl informovanější. „Řidič mi řekl, že si jí půjčil od nějakého senátora. A občas ji zřejmě používal, ale už se to samozřejmě dít nebude. Vynadal jsem mu za to,“ dodal.

Podle zdroje ze Sobotkova okolí o kartičce ale šéf věděl. Aby se však prý předešlo podezření, vůz parkoval vždy za rohem od místa, kde se konaly mítinky.

ČSSD si v těchto dnech »užívá« ještě jiný předvolební skandálek. A brání se stejně jako v případě kartičky: my nic to někdo jiný, tentokrát agentura.

Falešná Milena

Na předvolebním letáku ČSSD naříká jakási paní Milena (74), že nemá na léky. Na fotce je přitom Anna Nováková (†83) z Černčic na Lounsku, která zemřela už v roce 2010. Redaktorka Blesku s ní tehdy mluvil o utýrání holčičky, kterého byla svědkem.

Příbuzní chtějí stranu žalovat o finanční náhradu, ČSSD se jim chce totiž pouze omluvit. „Napíši rodině omluvný dopisu. Po volbách bych se s ní rád setkal a omluvil i osobně,“ řekl Sobotka.

rumovapalice ( 22. října 2013 14:02 )

rumovapalice ( 22. října 2013 14:01 )

e.44 ( 22. října 2013 12:41 )

Já si ty články z prezidentský kampaně pamatuju spíš v obrácenym gardu ....ale to už je jedno. Pro ty co se říděj vlastním rozumem jsou socani stejně jako Babiš nevolitelný ať se o nich píše tak nebo naopak a ti ostatní ať se v tý předvolební, ze všech stran vylhaný, propagandě třeba utopěj. Volit podle toho kdo co o sobě nebo jiných v předvolební kampani říká je totální blbost, podstatný jsou jenom předchozí činy, výsledky, nevyvratitelná fakta..

e.44 ( 22. října 2013 11:58 )

Samozřejmě že současní zloději jsou důsledek minulého režimu, kdy kradení aspoň (ale nejen) v malém byl národní sport a kradli všichni jelikož všichni měli stejný howno.

jara261 ( 22. října 2013 11:57 )

OBČANÉ Č.R. PO VOLBÁCH 2013: http://bestpage.cz/brutal/brutal_photo_bestpage.cz_65.jpg

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa