Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sobotka (ČSSD): ANO jsou jako Véčkaři, účelová jednorázovka! Babiš mu to vrátil

Bohuslav Sobotka se opřel do Andreje Babiše a jeho hnutí. Miliardář mu to vrátil
Bohuslav Sobotka se opřel do Andreje Babiše a jeho hnutí. Miliardář mu to vrátil  (Autor: Reuters, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
11. října 2013
14:27

Lídři favorita voleb ČSSD a hnutí ANO se dostali do křížku. Bohuslav Sobotka se opřel do ANO a označil to za "účelový politický projekt", které je "chyba" dát hlas, stejně jako v roce 2010 Véčkařům. Sociální demokraté prý s Babišovým hnutím po volbách spolupracovat nebudou. A po ODS a TOP 09 jsou tak další v řadě, co to prohlašují. Miliardář Babiš to však nenechal bez odezvy.

"To, co přirozeně podle mého názoru bude rozhodující, je, do jaké míry občané zopakují chybu, kterou udělali v roce 2010 s Věcmi veřejnými, a podpoří nové účelové politické projekty," nechal se dnes Sobotka na snídani s novináři slyšet, co podle něj rozhodne výsledek voleb. Za účelový a "komerční" projekt označil především hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše. A pak také SPOZ Zemanovce.

S Babišem nikdo nepeče?

ČSSD Sobotkovými ústy odmítla povolební spolupráci právě s ANO. Spolupráci s "protestními stranami" označil jako rizikovou pro stabilitu vlády. Předtím ji sice odmítly i strany pravice ODS i TOP 09, Sobotka si však jejich prohlášeními není tak jistý. "Může tady nastat stejná situace jako s Věcmi veřejnými, nejprve silné vymezování vzájemné a pak dohoda po volbách," upozornil Sobotka s obavami, že v případě nedostatečného zisku ČSSD by přece jen nakonec mohla Česko spláchnout pravicová koaliční vlna. Opakování scénáře z předchozích sněmovních voleb, kdy ČSSD v průzkumech sice dlouho jasně vedla, ale pak zvítězila jen těsně a kabinet nesestavovala, se chce strana podle Sobotky vyhnout.

Babiš: Ať jde Sobotka radši do práce

Na Sobotkovu kritiku přitom již zareagoval i Andrej Babiš. A nebral si servítky. "Měl by jít do práce, on totiž nikdy nepracoval," vzkázal Sobotkovi přes idnes.cz. A k postavení ANO dodal: "My se vymezujeme vůči všem, kteří řídí zemi třiadvacet let. Teď asi všechny parlamentní strany začínají být zoufalé. Už paní Němcová z ODS v Právu připustila spolupráci s ČSSD, když bude nejhůř. Všichni říkají, že s námi nechtějí, občané zase říkají, že nechtějí s nimi, tak já myslím, že to jsou všechno pozitivní zprávy." Sobotku pak Babiš upozornil, že koalice se vyjednávají stejně až po volbách.

jenda0033 ( 22. října 2013 19:26 )

Tebe sere, že máš holou *** a závidíš

jenda0033 ( 22. října 2013 19:24 )

Sobotka ani nedodělal školu a hned šel do politiky. V životě nesáhl na práci a tak se spojí i s KSČM, ODS, top09 a dokonce i s ďáblem, jen aby zůstal u koryta. Jelikož ví že Babiš ho ohrožuje, tak okolo sebe kope.

jenda0033 ( 22. října 2013 19:20 )

Pak si ale nestěžuj, Bendl je jeden z největších zlodějů

jenda0033 ( 22. října 2013 19:18 )

A ty máš hovno, tak závidíš. Babiš aspoň něco dokázal

zidoniusek ( 22. října 2013 12:22 )

ty jsi volil topku to je jasné ,a lůza tě zplodila Ty vejlupku !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa