Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajná schůzka lídrů ČSSD a KSČM v luxusní restauraci! Sobotka kul pikle s Filipem

Šéfové ČSSD a KSČM Sobotka a Filip se údajně sešli na tajné schůzce v luxusní restauraci v Praze. Vyjednávali povolební podporu?
Šéfové ČSSD a KSČM Sobotka a Filip se údajně sešli na tajné schůzce v luxusní restauraci v Praze. Vyjednávali povolební podporu?  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
23. října 2013
09:04

Bohuslav Sobotka a Michal Hašek (ČSSD) na jedné straně, Vojtěch Filip a Miloslava Vostrá (KSČM) na straně druhé. Takové bylo podle deníku Právo složení tajné schůzky lídrů dvou nejsilnějších levicových stran. Jednání se odehrálo v luxusní restauraci na Praze 6. Co se domluvilo?

Sociální demokraté prohlašují, že jejich cílem ve volbách je zisk více jak 30 procent hlasů a následné složení jednobarevné menšinové vlády. Jenže dlouho se šušká o tom, že vše proběhne s podporou komunistů. Bohuslav Sobotka pak včera přiznal: "Pokud bychom sestavovali menšinovou vládu, variantou je KSČM. Bavili bychom se i se zelenými a lidovci," řekl při souboji stranických lídrů na idnes.cz. "O tom budeme jednat po volbách, před volbami je tato spekulace dokonce i nepřípustná. My hlavně chceme, aby se zvýšil počet voličů a poslanců KSČM," dodal šéf komunistů Vojtěch Filip. Jak si pak ale vysvětlit, že po debatě lídrů usedli právě Sobotka a Filip ke společnému stolu v jedné pražské luxusní restauraci, jak odhalil deník Právo?

Šéfové nejsilnějších levicových stran si do salónku podniku AvantGarde v Praze 6-Dejvicích vzali údajně i své místopředsedy - Michala Haška a Miloslavu Vostrou. A poseděli v luxusním podniku, který sousedí třeba se showroomy luxusních vozů Ferrari a Maserati, upozorňuje Právo. Sobotka prý navíc dorazil "na tajnačku" zadním vchodem. Po odhalení schůzky však tvrdil, že o dojednávání povolební podpory vůbec řeč nebyla. "ČSSD v úterý na tiskové konferenci navrhla, aby bylo vyhlášeno jednoroční moratorium na vydávání církevního majetku. Se zástupci KSČM jsme se bavili o tom, jaký by byl jejich postup v případné nové Poslanecké sněmovně, kde by se taková věc měla schvalovat," tvrdí Sobotka. Věříte mu? A nebo šéf ČSSD otevírá dveře komunistům zpátky k moci?

kkkastr ( 24. října 2013 16:02 )

A kdepak asi ty majetky vzala církev, he? Ona zabíjela, kradla a mučila ve jménu Boha takže ona za to nemůže, chudinka malá. Jinak je přežitek buď máte to svaté místo v sobě nebo ne, prostředník, hrabající si do kapes je přežitek.

doktorka6 ( 24. října 2013 13:19 )

Tak vážení, máte možnost se v těchto volbách ukázat, že máte na víc, než hlasovat pro stále stejné figury... Dejte svůj hlas občanským společnostem, dívejte se na lidi kteří jsou činní právě ve vašem okolí. Je to běh na dlouhou trať, ale když nebudete zbabělí, podaří se : www.zmena.cz

japos22 ( 23. října 2013 20:09 )

Ty jsi asi zaspal dobu.

zabibol ( 23. října 2013 20:00 )

Sockomunističtí zrádci se radí jak zruinovat stát.

japos22 ( 23. října 2013 19:56 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa