Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okamura hrozí novinářům: Žaloba za články, které ještě nevyšly

Autor: ljš - 
7. října 2013
14:31

Málokoho z politiků zřejmě děsí jeho obraz v médiích tolik jako šéfa hnutí Úsvit Tomia Okamuru. Do boje s články, které ještě ani nevznikly, nyní vyslal svou advokátku Kláru Samkovou. Ta poslala redakci časopisu Reflex šokující dopis, v němž hrozí případnou žalobou.

Advokátka Klára Samková, která zastupuje Tomia Okamuru, se bůhví odkud dozvěděla, že časopis Reflex chystá o jejím klientovi článek. Blíží se ale volby, a tak se nehodí, aby se o šéfovi Úsvitu psalo cokoli negativního. Rozhodla se tedy zakročit.

„V případě, že článek o Tomio Okamurovi nebude napsán seriózně, budeme Vaše jednání považovat za pokus ovlivnit volby do Parlamentu ČR nekalým způsobem a zároveň po dohodě s mým klientem podnikneme veškeré právní kroky k ochraně jeho práv,“ píše se v dopise, který Samková zaslala redakci časopisu.

 

O tom, co znamená seriózní, však zřejmě rozhoduje odborná porota ve složení Samková-Okamura. Rozhodně by už Reflex například neměl opakovat svou titulní stranu s jeho karikaturou a nápisem Pitomio, protože Samková důrazně zakázala "veškeré komolení a dehonestování jména a příjmení svého klienta, uvádění nepravdivých informací či informací týkajících se klienta, které působí ve svém celku dehonestujícím dojmem.“

Nezní to trochu jako varování: "Pište o něm hezky, nebo vám hrozí žaloba"?

zabibol ( 10. října 2013 08:04 )

Okamůra má kandidovat v Japonsku za Fukušimu.

znateto ( 8. října 2013 17:37 )

Ale tak on se snad nedoprošoval, aby to někdo zveřejnil? On poslal Reflexu soukromý dopis. Reflex to vzal, zveřejnil a udělal z něj největšího padoucha. A o tom to všechno je. O manipulaci a ničem jiném, bohužel. To to opravdu nevidíme? Je to jedna sprostá manipulace, a my na ni přistupujeme. Bodejť by se pak u nás něco podstatného změnilo - ani si to nezasloužíme, pokud jsme opravdu tak hloupí. Vůbec se Okamurovi nedivím, že toto zaslal - má na to svaté právo a považovat to za výhružky je akorát nahánění něčeho, za co by na něj šlo plivat. Média do něj šijí jak můžou, tak se brání... A bodejť by taky nešila, když většina našich médií je ovládaná mocnými, kterým není Okamurův program po chuti, protože zvýhodňuje občany a ne už mocné, že..

japos22 ( 8. října 2013 13:30 )

Už jsem ti to řekl několikrát, s kritikou Okamury souhlasím, nesouhlasím s obrázkem a nadpisem, které považuji za urážlivé - a nefér mi přijde tvoje nulovaá vnímavost a neschopnost reagovat na napsané.

pepazdp ( 7. října 2013 18:44 )

Okamůra tím vlastně předem upozornil, že on je ubohej chcípáček, vyžadující zvláštní zacházení, jinak že nemá šanci se prosadit ani mezi těma do kterých bude Reflex šít jako o život

japos22 ( 7. října 2013 18:33 )

Je to smutné, že na to většina přistupuje, není tedy naděje na větší slušnost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa