Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pravice ztratila milion voličů! Okamura: ODS je zavšivená hyena, měla by někam zalézt!

Miroslava Němcová odmítla spolupráci s novými stranami typu Úsvit, Tomio Okamura jí kritiku ostře vrátil
Miroslava Němcová odmítla spolupráci s novými stranami typu Úsvit, Tomio Okamura jí kritiku ostře vrátil  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, archiv Tomia Okamury)
Autor: simao, map - 
1. října 2013
11:25

Od pádu Nečasovy vlády počítá pravice kruté ztráty. ODS prý přišla o 700 tisíc voličů, TOP 09 o 240 tisíc hlasů. To jsou poslední závěry zářijové studie Český volič napříč současnými předvolebními průzkumy. Místopředsedkyně "modrých" Miroslava Němcová přesto prohlašuje, že se brání povolební spolupráci s novými stranami, které berou ODS hlasy. Ostře je zkritizovala, reakce na sebe však nenechala dlouho čekat.

Pravicové strany ODS a TOP 09 ztratily od posledních voleb v roce 2010 milion voličů. Ukázala to analýza volebních průzkumů. Svou šanci tak zavětřila nová politická uskupení na české scéně - třeba ANO Andreje Babiše, blok Hlavu vzhůru Jany Bobošíkové, Úsvit Tomia Okamury, či SPOZ Zemanovci. Větší počet voličů "odpadlíků" by pak rádi ulovili i lidovci.

Němcová odmítla spolupráci s Babišem, Okamurou a spol.

Hlavní volební tvář Miroslava Němcová, kterou by ODS dnes měla představit jako oficiální stranickou kandidátku na prezidentku, však navzdory nelichotivé bilanci neztrácí hlavu. A do světa vyhlásila, že po volbách její strana rozhodně neplánuje spřádat koaliční plány s novými stranami. "Chceme vyzvat voliče, aby nedopustili roztříštění pravicového spektra," upozornila včera Němcová. Strany ANO, SPOZ, Úsvit a Hlavu vzhůru jsou podle ní nesystémové, chybí jim členská základna a jejich program a kandidátky jsou tvořeny "v jedné kanceláři". Voliči by těmto"marginálním subjektům" neměli podle Němcové dávat svůj hlas.

Okamura: ODS je jako hyena, co máš vši

Reakce z řad zástupců "zapovězených" stran na sebe nenechala dlouho čekat. Patrně nejostřejší byl Tomio Okamura. "ODS, která tu dvacet let zneužívala moc tak, že se rozkradly miliony korun a lidé ztratili důvěru ve stávající systém, by měla zalézt, zbavit se kmotrů jako hyena vší a pak se někdy možná vrátit do politiky," vzkázal Němcové přes Parlamentní listy. "Běžní občané by samozřejmě party jako Dalík-Topolánek, Nečas-Nagyová ihned vyhodili od koryt, kde mlaskali, bohužel, až příliš dlouho," dodal senátor a česko-japonský podnikatel.

Mynář: Němcová bude těžko hledat spojence

O něco mírnější byl lídr Zemanovců ve Zlínském kraji, hradní kancléř Vratislav Mynář. Ani jemu se však nelíbí kritika Němcové. "Trochu mě mrzí, že nás paní Němcová hází do jednoho pytle s marketingovým projektem à la Věci veřejné, tedy s ANO pana Babiše, i se stranou jednoho muže, tedy s Úsvitem pana Okamury. Ptám se jen, jestli takto neříká předem, že nechce jít s nikým do koalice, aby po těch zkušenostech, co s panem Kalouskem za těch sedm let předvedli, někdo vůbec do koalice šel s nimi. Po tom všem, co se jim zde krásně podařilo, budou těžko hledat jakéhokoli spojence," míní Mynář.

lajntuch ( 27. října 2013 17:46 )

Bylo by potřeba prověřit, jak Němcová řídila zasedání sněmovny když se schvaloval zákon o církevních restitucích. Údajně vyhlásila přestávku a když se určití poslanci rozešli, tak dala hlasovat o zákonu, který tak samozřejmě prošel. Byla o tom krátká zmínka v televizi, ale dále se nad tím zavřela voda.

salto ( 2. října 2013 08:12 )

Oni opravdu myslej na lidi - těch 45,- Kč je na dva bochníky chleba

enriko ( 2. října 2013 06:05 )

Každý člověk s průměrným IQ moc dobře ví, že vládnout v době hospodářské krize, kde jedno úsporné opatření bude stíhat druhé, není žádná výhra. Daleko snazší život bude mít ODS v opozici v pozici konstruktivního kritika.

capitan_jorge ( 1. října 2013 22:18 )

Těch nesmyslných 30 - 33% si budu pamatovat určitě do volebních výsledků. Podle mne jsou ta procenta fantasmagorická přání modroptáka.

capitan_jorge ( 1. října 2013 22:03 )

Už zase ta Němcová a ODS. Trapné! A ty kydy! Němcová nepůjde po volbách do koalice s malými stranami. Směšné! ODS bude na hranici zvolení do parlamentu, doufám, že zůstane sedět a nikam se nedostane. Pokud se zásluhou debilních voličů do sněmovny dostane, bude ráda koalovat i s čertem, natož s Okamurou. Ten ji ale bezpečně pošle do řiti. ODS s Němcovou, jako kandidátkou na premiérku, se může líbit jen ódéesákům s podprůmerným IQ.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa