Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exprimátorův syn Jáchym Bém: Do pahýlu chytil infekci!

Autor: vr, lm - 
18. července 2013
18:34

Že se klukoviny nevyplácí je stará známá věc. Své by o tom mohl vyprávět i Jáchym Bém (23), syn exprimátora Prahy Pavla Béma (50), který přišel při nehodě při lezení na kašnu o ruku. Za svou hloupost zaplatil velkou cenu, ale nechybělo mnoho a místo o ruku, mohl přijít rovnou o život!

Dva roky uplynuly ode dne, kdy se Jáchym vracel ze sobotního tahu a napadla ho osudná klukovina. Mladý sportovec a horolezec se rozhodl předvést svůj talent při lezení na na Wimmerovu kašnu v centru Prahy. A to se mu pěkně vymstilo.

Ze staré sochy se totiž odlomil dvousetkilový kus a mladíkovi, který mezitím spadl na zem, poranil ruce. Jednu mu lékaři zachránili, druhou museli amputovat v pravém předloktí. Ale nechybělo mnoho a mohlo to skončit tragičtěji.

Nebezpečné surfování

Mladý Bém teď na svém profilu nijak událost nekomentuje, už v minulosti se ale svěřil, že surfovat jezdí na Srí Lanku, čemuž by odpovídala i příroda na fotografii. „Bylo to úžasný. Poprvé od nehody jsem stál na surfu. Můj protetik mi udělal místo ruky takové pádýlko, abych dostal rychlost a mohl se na vlně zvednout,“ řekl v rozhovoru pro časopis For Golf o své první návštěvě asijského ostrova.

Horečky a infekce

Tehdy totiž z nepříliš čisté vody dostal do pahýlu pravé ruky infekci. „Najednou mi začala ruka hrozně hnisat, vylítly mi horečky… Bylo to hnusný, strašně to bolelo. Nebyl jsem v dobrém stavu. Ale bral jsem antibiotika a přežil jsem,“ popsal svoji zkušenost Jáchym. Místo pravé ruky má ale trvalou připomínku své mladické nerozvážnosti.

wolf80 ( 11. července 2014 22:34 )

Napakoval se starej, ale o ruku přišel mladej...

janamorava ( 20. července 2013 07:29 )

Myslím, že život toho protekčního spratka nikoho nezajímá. Proč tu někdy není článek o někom, kdo přišel o ruku v zaměstnání, a místo surfování na Srí lance má teď strach, jak uživí rodinu? Takovým lidem fandím. Z toho synáčka profláklého tatíka je mi na blití!

ferrys ( 19. července 2013 13:09 )

Koho zajímá jakýsi komunistickoodéesácký spratek.Typický příklad pražské spodiny.Za raného komunismu to bylo to samé jak nyní.

1917 ( 19. července 2013 12:21 )

Zlatá mládež z Prahýýýýýýý.Co ten spratek vlastně dělá,kde bere prach na surfování na SríLance?Papínka založil Janoušek a tak si ten spratek může za nakradený prachy užívat a smát se do ksichtu lidem,kteří musí chodit do práce a platit deně na tyto spratky. Fuj nechci tutu prohnilou pravici.No u té levice je to jeden za 18 a druhý za 20 bez 2.Nová revoluce,ale s klacky místo s klíči.

vary ( 19. července 2013 12:03 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa