Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nečas: Zeman by měl zveřejnit důvod, proč nejmenoval Putnu profesorem!

Autor: ČTK - 
19. května 2013
19:41

Prezident Miloš Zeman opět rozpoutal diskuzi, když nepodepsal jmenování Martina Putny profesorem. Z jakého důvodu se rozhodl k takovému kroku zatím neprozradil. Podle premiéra Petra Nečase by to ale Zeman udělat co nejdříve.

Prezident Miloš Zeman čeká na avizovaný dopis od rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla, který se má týkat literárního historika Martina C. Putny, a poté ho požádá o schůzku. Zeman nechce jmenovat Putnu profesorem, důvody říct odmítá, podle České televize se Zemanovi nelíbí Putnova účast na pochodu homosexuálů Prague Pride.

Mluvčí Hradu Hana Burianová v neděli na dotaz k důvodům Zemanova postoje uvedla, že prezident nechce řešit spor přes média.

Premiér Petr Nečas by ale chtěl, aby Zeman důvod ke svému postoji netajil a hned vysvětlil. "Pan prezident by udělal nejlépe, kdyby své stanovisko k odmítavému postoji jmenovat profesorem Martina C. Putnu netajil a neprodleně sdělil veřejnosti. Důvody musí být důvěryhodné, jinak se vystavuje oprávněné kritice oklešťování akademických svobod. Politické aktivity mezi ně rozhodně nepatří," míní Nečas.

handgood ( 22. května 2013 13:39 )

Spravedlivý a ubrečený Nečas, by měl také zdůvodnit, proč pořád zastává funkci premiéra, i když na ni vyloženě nemá. Nečasi, řekni proč, a vytáhni kládu ze svých očí.

doodledoctor ( 21. května 2013 21:00 )

Měl by dostat titul profesor pedrasta.

rudyptak48 ( 21. května 2013 20:48 )

Jsem neustálý kritik Milouše bonmota, za celou jeho politickou kariéru, v níž se chová jako inteligentní prostitutka. Někdy se stane, že i šlapka udělá dobrý skutek a tím skutkem je, že odmítl podepsat udělení titulu pro profesora buznu Putnu. Je mě putna, zda nějaká *** Putna nebude profesorem. Máme těch titulovaných podvodníků už až až... a renomé ČR se jaksi nezvyšuje. Ono to bude asi tím, že se nikomu nechce poctivě pracovat.

kakamilek ( 21. května 2013 16:56 )

Při nástupnické řeči si matně vzpomínám,že Jeho Virózní Eminence prohlásila,že bude Prezidentem který spojuje.Je tam chvilku a hle, těch problému vyvolaných JVE.

merrylou212 ( 21. května 2013 09:18 )

Nečasi,ty bl.bečku, tebe nebere snad už ani Chocholoušek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa