Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nečas ztratil v Peake důvěru: Buď ona, nebo já!

Nečas na tiskové konferenci řekl, že důvodem odvolání Peake je jednoznačná ztráta důvěry v ní jako ministryni obrany
Nečas na tiskové konferenci řekl, že důvodem odvolání Peake je jednoznačná ztráta důvěry v ní jako ministryni obrany  (Autor: ČTK)
Autor: ljš - 
20. prosince 2012
17:51

Premiér Nečas potvrdil, že mračna se nad Karolínou Peake, coby ministryní obrany, začala stahovat v momentě, kdy se zbavila generála Picka. Podle premiéra jednala za jeho zády a dokonce naznačil, že mu lhala. Peake tak v oblasti vedení ministerstva ztratila jeho důvěru.

"Důvodem odvolání je jednoznačně ztráta důvěry k paní ministryni obrany. Má důvěra nepoklesla k budu mrazu, ale do záporných hodnot. My jsme se dohodli, že se sejdeme po svátcích poté, co se zorientuje v resortu, a že potom probereme klíčové věci na ministerstvu obrany a že se dohodneme na konkrétních krocích. Mimo to paní ministryně veřejně konstatovala, že žádné zemětřesení nechystá, skutečností bylo, že se zjevně chystalo už v tu chvíli, a to za mými zády," vysvětlil své důvody Nečas na tiskové konferenci.

Potvrdilo se tedy, že klíčovým okamžikem pro odvolání ministryně byly její kroky v oblasti personálního obsazení na důležitých pozicích v resortu. Peake podle premiéra tvrdila, že generála Picka odvolala po hodinovém rozhovoru, během něhož na ni působil arogantně. "Já jsem si ovšem ověřil, že tento rozhovor trval tři minuty. Musím říct, že toto dětinské chování, všimněte si, že se vyhýbám slovu lhaní, mě hluboce uráží," řekl.

Premiéra také velmi zarazilo, že Karolína Peake ani po týdnu, kdy byla včele resortu, ještě nezažádala o bezpečnostní prověrku na stupeň tajné, kterou k vykonávání funkce bezpodmínečně potřebovala. "Připadá mi to podezřelé. Ze zkušenosti vím, že prověrku zdržují vždy ti, kdo očekávají, že s ní bude nějaký problém," uzavřel Nečas.

itartas ( 10. února 2013 08:28 )

Peake a zemětřesení? To je člověk ke kterému není radno se otáčet zády. Jsem ráda, že budeme mít prezidenta, který má jasno, jak se k ní a její parazitující straně postavit.

ivuska1 ( 27. prosince 2012 20:15 )

OBA a s vami vsichni co tam sedi na korytech a okradaji nas stat !!!

zlymikes ( 22. prosince 2012 18:56 )

my už dávno a v oba

rudyptak48 ( 22. prosince 2012 14:29 )

 Nečas ztratil v Peak důvěru... tak to je ten nejmenší problém. Nečas a jeho vláda, nevláda, ztratila už dávno důvěrů občanů, a zřejmě mu to nijak nevadí, pořád dál mele svou... nevidí, neslyší, jen cítí to své premiérské křeslo, podložené spoustou papírků a koneksí. Zářný příklad křesťana, oblečeného do modrého hávu ODS.

hejhej ( 21. prosince 2012 21:31 )

Oba vyhrožují a nakonec,jako vždy se domluví.Vždyť jim jde o společnou věc - koryta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa