Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klasnová (VV): Jste hulvát! Kalousek (TOP 09): Jste křiváci!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
9. dubna 2012
13:48

K další slovní přestřelce došlo o víkendu v české politice. Pořádně zostra se do sebe pustili Kateřina Klasnová (VV) a Miroslav Kalousek (TOP 09), mimochodem stále ještě koaliční partneři, což jen dokresluje napjatou situaci v Nečasově kabinetu. Do Kalouska se pak opřel i odstupující místopředseda VV Tomáš Jarolím, který ho označil za největšího korupčníka v Česku.

"Předčasné volby sice nepřinesou ČR vůbec nic dobrého. Nicméně je to lepší než prodlužování této agonie a může přinést alespoň jedno pozitivum české politické kultuře - že co nejrychleji odstraní ze scény něco tak slizkého a odporného jako je politický subjekt Věci veřejné," prohlásil rozezlený ministr Miroslav Kalousek (TOP 09) na téma Věcí veřejných, nejmenší koaliční strany, která se svým jednáním během minulého týdne zprotivila nejen voličům, ale i koaličním partnerům. Nenávistná reakce vůči Kalouskovi na sebe nenechala dlouho čekat.

Klasnová: Zrovna Kalousek nás obviňuje z korupce?

VV tonou v problémech, hrozily demisí a odchodem svých ministrů z vlády, což Kalousek považoval za vydírání. Mnozí však také za úhybný manévr, který by měl odvrátit pozornost od skandálního procesu s šedou eminencí VV Vítem Bártou.

Kalousek proto v deníku Právo označil VV za "organizovaný zločin v české politice", což Kateřinu Klasnovou, Bártovu manželku, rozzuřilo. "Kalousek by zasloužil za svá sobotní vyjádření výchovnou lekci," sdělila na oficiálních stránkách své partaje.

"Miroslav Kalousek je člověk, který se coby křesťanský demokrat hodlal spřáhnout s komunisty. Který jako šéf (promiňte, pane Schwarzenbergu) superpravicové TOP 09 uvažuje o vládě spolu s levicovou ČSSD," začala Klasnová házet špínu na "politického hulvátského matadora" Miroslava Kalouska, jak jej véčkařská andělská tvář s pekelným slovníkem označila. 

A navrch přidala ještě poznámku, která "dožrala" pro změnu Kalouska - "osočuje VV z korupce, když sám čelil a čelí mnoha trestním oznámením".

Kalousek: VV jsou křiváci

"Nevím, zda si to paní místopředsedkyně uvědomuje, ale její vyjádření jen potvrdilo má slova o nich. Tohle je přesně ten politický styl Věcí veřejných. Tohle je smysl jejich nestoudného politického stylu - mít obrovské máslo na hlavě, útočit na jiné a chtít řešit jejich problémy, jenom aby si nikdo nevšímal problémů mých," sdělil Kalousek serveru Novinky.cz v reakci na víkendovou kritiku ze strany Klasnové.

Je to prý přesně tak "ukázka toho nestoudného politického stylu Věcí Veřejných, který musí skončit."

Jarolím: Kalousek je jedním z největších korupčníků

Z Věcí veřejných sice odchází, přesto se do Kalouska opřel také. Odstupující místopředseda Tomáš Jarolím také nenechal na Kalouskovi nit suchou: "Miroslav Kalousek je podle mého soukromého názoru jedním z největších korupčníků v této zemi," sdělil Jarolím o Velikonocích médiím.

honzina ( 15. dubna 2012 17:23 )

Kalousek je sice gauner, ale co dokazuje napoleon Bárta je do nebe volající, žvanil, že odejde z vysoké politiky - podle něj poslanecká sněmovna není vysoká politika a ještě má tolik drzosti, že chce kandidovat na hejtmana????? víš co ty náno blonďatá zalez do kanálu a nevystrkuj odtamtud tu svoji arogantní, hnusnou d.r.ž.k.u nebo bys přes ní mohla (měla) dostat, lidi, jak dlouho s námi budou zametat???? potřebovali by vyházet z oken s.r.á.č.o.v.é, kážou vodu a sami chlas.tají víno plnejma dr.žka.ma

stopvlade12 ( 15. dubna 2012 16:09 )

Dobry den. Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade 2012" na www.stopvlade.unas.cz Vase navsteva a zajem jsou dulezite. Venujte prosim teto akci pozornost. Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek.

stop2012vlade ( 15. dubna 2012 00:17 )

Dobry den. Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade 2012" na www.stopvlade.unas.cz Vase navsteva a zajem jsou dulezite. Venujte prosim teto akci pozornost. Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek.

marie.g ( 14. dubna 2012 18:24 )

asi to chce precedent ne prevenci

salto ( 13. dubna 2012 08:53 )

Jeden dobytek osočuje druhého. Inu vůl zůstane volem i když mu dáte zlatou uzdu a poženete jej do Paříže

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa