Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fraška kolem úplatkářské aféry pokračuje: Bártovi jen tytyty

Autor: Veronika Pukačová, zunk - 
7. dubna 2012
12:09

Osm dní urážek, tajných nahrávek včetně močení Kristýny Kočí i sprostých slov z úst ústavních činitelek… To je rekapitulace soudního procesu úplatkářské aféry Víta Bárty (VV), Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí. Ten včera skončil závěrečnými řečmi. A státní zástupkyně Hana Vrbová všechny šokovala! Bártovi, kterému za úplatek hrozilo až 6 let, a Škárkovi, který mohl jít do vězení za jeho přijetí až na 3 roky, navrhla podmínky!

„Tresty by měly mít především preventivní a výchovný účel, který by měl sloužit také k ochraně společnosti,“ zdůvodnila žalobkyně. Její závěrečná řeč, ve které shrnovala celý případ, trvala zhruba hodinu.

To Bárta a jeho advokát Oldřich Chudoba se rozpovídali více. Celkem mluvili více než čtyři hodiny a oba žádali zproštění! „Jsem přesvědčen o tom, že jednání Kristýny Kočí a Jaroslava Škárky mělo za cíl odstranění mé osoby z politického života,“ zopakoval Bárta několikrát a občas se mu zlomil hlas. Zároveň uvedl, že "tatínek od Jirky", který zazněl na poslední nahrávce, je podle něj Roman Jurečko, vlivný západočeský podnikatel z blízkosti ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Bártu tentokrát celý den v lavicích pro veřejnost podporovala jeho manželka Kateřina Klasnová, která svého muže každou přestávku políbila a držela se s ním za ruku.

To Škárka si nechal na závěrečné slovo jen asi dvacet minut, neodpustil si ale rýpnutí do toho, že je za nahlášení úplatku také obžalován. Jednu bankovku totiž rozměnil a koupil si cigarety.

Krátkou řeč měl také zmocněnec Kristýny Kočí (27) Martin Hádek. Ten požaduje pětitisícové odškodné za nemajetkovou újmu. Mimo jiné jmenoval nařčení ze šíření pohlavních chorob a sexuálního obtěžování poloviny Sněmovny. Kočí by prý chtěla veřejnou omluvu od Bárty, ale protože to zákon neumožňuje, žádá aspoň symbolické odškodné. Soudce Jan Šott vyhlásí verdikt v pátek 13. dubna v deset dopoledne.

6010 ( 14. dubna 2012 10:54 )

Ano na Bártu ty,ty,ty a Škárka dostal 3 roky natvrdo.Že ty důkazy nebyly až tak košér? A jak jinak toho darebáka Bártu usvědčit, když vše zapírá.Přitom je to vše tak průkazné, ale pan soudce to nechtěl vidět a je prokazatelné, že se všichni Bárty bojí.Škárka ho chtěl dostat tam, kam již dávno patří a má můj obdiv, že se ho nebojí.Je snad jediný.

montevideo ( 8. dubna 2012 11:47 )

Aspoň vidíš, že na lidské hlouposti vydělávají nejen podvodníci vydávající se za obchodníky s tzv. "zázračným" zbožím nabízeným naivním prosťáčkům ochotným zůčastnit se různých předváděcích akcí, ale i podvodníci vydávající se za politiky, kteří se díky těmto důvěřivým naivkům dostali do vysokých funkcí.

gogo ( 8. dubna 2012 11:41 )

Když si uvědomím, kolik lidí naletělo této tragikomické nicstraničce, tak mi běhá mráz po zádech...

pepzed ( 8. dubna 2012 09:29 )

Další příklad českýho šaškování.Vemte se za ruce prevíti a už táhněte,třeba do pr...e.Pepíno.

siki1948 ( 7. dubna 2012 21:37 )

Co je to za politickou stranu, kterou dokáže rozložit jedna blondýna?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa