Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Elegantní Klasnová (VV) při soudu s Bártou: Andělská tvář s pekelným slovníkem

Autor: mokk, Redaktoři Blesku - 
15. března 2012
05:00

"VV mohou jít do p*dele" a "Kočí je p*ča," zaznělo v soudní síni. Na vystudovanou doktorku teologie je to obstojný výkon. Postarala se o něj ThDr. Kateřina Klasnová (VV, 34). Vulgární výrazy vypálila u soudu, kde obžalobě z korupce čelí její muž Vít Bárta (VV, 38). Připomněla tím, že ne vždy byla elegantní místopředsedkyní Sněmovny – má totiž minulost punkerky s červeným ježkem na hlavě.

Když se vypnou mikrofony, používají i političky slovník, který by patřil spíš k expremiérovi Mirku Topolánkovi (ODS, 55) či jiným parlamentním hulvátům. Z těch nejznámějších se to traduje třeba o exministryni školství Petře Buzkové (ČSSD, 46). Až stálé tajné nahrávání, s nímž přišly Věci veřejné, ale udělalo z vulgarit věc skutečně veřejnou.

„Může se stát, že to po těch volbách půjde celý úplně do p*dele,“ zhodnotila například Klasnová vyhlídky VV na tajné poradě loni v březnu. Prorocká slova, ale k političce s andělskou tváří jaksi nesedí…

Aféra, která u VV vypukla asi měsíc poté, zase vynesla do role stranického dlaždiče (či dlaždičky?) poslankyni Kristýnu Kočí (27). Slova o tom, s kým p*chala, se pak stala i součástí divadelní hry. Klasnová ji ale teď svým úletem u soudu dohnala. „Ježíši, to je taková pí*a,“ prohlásila právě o Kočí, která svědčí proti jejímu manželovi. Jindy přitom tato doktorka z Husovy bohoslovecké fakulty mluví na veřejnosti zásadně spisovně. „Jsem na to zvyklá od dětství,“ nechala se slyšet.

Později – na střední škole – ale byla Klasnová za rebelku. Vlasy si obarvila na červeno, ostříhala se na ježka, nosila křivák, chovala krysu a zkusila marihuanu. „Tvrdší drogy mě ale nikdy nelákaly,“ řekla v jednom z rozhovorů.

Sprosťárnu, kterou vypálila u soudu, se později snažila zmírnit: „Řekla jsem pinda, ne pí*a. Nejsem zas tak sprostá.“ Pokud by ovšem otevřela slovník, zjistila by, že pinda je synonymem pro slova pí*a, ku*da či piz*a.

ivoadler ( 18. března 2012 18:48 )

Poraďte mi, chytráci, jak nahradit věcný a výstižný pokyn Jdi do prddele jiným výrazivem, aniž by utrpěla věcnost a výstižnost.

jana999 ( 17. března 2012 13:36 )

blbost byli jsme na václaváku, tam bylo mnohem víc lidí, ty tři tisíce dorazili km tý televizi ale na václaváku 15 bylo mnohem, mnohem víc, nešlo se tam vůbec davem prodrat ani na chdnících, ani uprostřed, to jsme tam byli na více demonstracích, tvrdili co jich tam bylo a zdaleka jich tolik nebylo, když jsme šli na televizi po maggistrále, tak se průvod táhl od nusláku až po václavák

jana999 ( 17. března 2012 13:32 )

taky si myslím, že už mírovou cestou se s kriminálníky nedá nic dělat.

jana999 ( 17. března 2012 13:29 )

v rádiu to taky hlásili, my jsme to na intzernetě rozesílali, když jsme šli na českou televizi lidi čuměli ale nepřidali se, to není čt, lidi už nevěří že něco zmůžou a když se organizátoři, kteří mají stejné ambice nedokážou dohodnout např. s proalt, tak toho moc nedokážou

rudyptak48 ( 16. března 2012 13:14 )

Teologická otázka pro doktorku Klasnovou? Co bylo dříve, vejce nebo slepice? Jen doufám, že vejce, a tím VV vymřou po přeslici, nebo touto slepicí... Krš...Krš.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa