Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vítek je příliš štědrý a doplácí na to: Hájí John Bártu u soudu

Autor: šim, Stanislav Kněnický - 
7. března 2012
13:22

Štědrý dárce, obětavý pomocník a ochránce, který nemůže vystát, že jeho spolustraníci trpí nedostatkem financí. Takový je Vít Bárta očima a slovy Radka Johna, který vystoupil se svým svědectvím u soudu, jenž projedává kauzu údajného uplácení svých kolegů právě Bártou.

John před soudem vysvětluje, jak to bylo s nabízením peněz véčkařským poslancům Vítem Bártou. Ti se prý začali ozývat proti snižování jejich platů. Bárta, údajný dobrák od kosti, jim chtěl vypomoci. "Vít Bárta je příliš štědrý a doplácí na to," pronesl John a s chválou na Bártovu štědrost nekončí. "Kdokoliv za Vítkem Bártou přijde, tomu se snaží pomoci," dodal.

"Bárta je jako maďarský gróf. Považoval za potupné vypracovat na půjčku pro kamarády smlouvu. 500 000 je pro něj jako 500," pronesl John. Když se ho soud zeptal, jaký má vztah k Bártovi, odpověděl: "Já jsem šéf." To v soudní síni vyvolalo pobavený smích.

Video  U soudu vypovídal Radek John, pěl ódy na Víta Bártu  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Do politické telenovely s názvem Věci veřejné, epizoda Soud s obálkovým mágem Vítem Bártou, vstupuje další údajný milostný poměr. Poté co při úterním stání Kristýna Kočí provalila poslanecký románek mezi Jiřím Rusnokem a Dagmar Navrátilovou, dalším kocourem na lovu ve vlastní straně měl být Radek John.

Po vánočním večírku VV ho prý Škárka, který je obžalován z přijímaní úplatků od Víta Bárty, nařknul, že mu chtěl odloudit manželku. Škárka Johna přistihl, jak jeho ženě připaloval cigaretu.

Situace se v soudní síni zajiskřila poté, co se Škárka Johna zeptal, kdo byl autorem tzv. VC skupiny. John mu na to odpověděl, že podle toho, jak se vyjadřuje, tak že to byl zřejmě Škarka sám. Ten si nepřímé označení, že je hajz*, nenechal líbit. "Nejspíš jste se byl dopoledne notně občerstvit," vrátil Johnovi narážkou na alkoholismus.

perla99 ( 7. března 2012 17:31 )

Nic nebo přesně tohle, proto jsme je nevolili!

perla99 ( 7. března 2012 17:30 )

Zkurví toho, kdo se dá, a o Johnově "charakteru" by mohla vyprávět jeho bývalá manželka.

perla99 ( 7. března 2012 17:28 )

Když je pro Vítka 500 tisíc jako pětistovka, tak mi může 2 nebo 3 přihrát, já jsem skromná ! A navíc je to takový dobrák!

blastr ( 7. března 2012 17:10 )

On je Vítek takový dobrák od kosti, každýmu cpe peníze, aby chudáci nestrádali - John je fakt komik . Vzpomínám, jak po nástupu Bárty do politiky, vyšlo několik článkům, jak se chová k lidem ve svých firmách a rozhodně to nebylo ve smyslu, že jim cpe obálky do kapes .

moiaza ( 7. března 2012 14:57 )

A z takových komiků jako je John, se skládá celá naše vláda. Co chcete po veverkách. Vždyť řada veverek jsou teprve odrostlejší puberťáci. Co jste od nich čekali?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa