Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kočí u soudu: Na své kolegy prozradila sex ve Sněmovně!

Autor: jos, Sandra Apostolidisová - 
6. března 2012
10:25

Korupční obálková kauza se blíží vyvrcholení. Druhým dnem v úterý pokračuje soud s faktickým šéfem Věcí veřejných Vítem Bártou. Jeho manželka Kateřina Klasnová odmítla vypovídat. Velké pozdvižení avzbudila výpověď Kristýny Kočí. Ta na své kolegy poslance prozradila sex ve Sněmovně!

Místopředsedkyně VV a Bártova manželka Kateřina Klasnová odmítla kvůli rodinné spřízněnosti vypovídat. Kdo se naopak rozpovídal, je Kristýna Kočí.

"Když mi Bárta dával obálku, řekl mi, abych opět byla loajální a obsah obálky si přepočítala," uvedla u soudu Kočí a vysvětlila, proč nešla hned na policii. "Ty peníze jsem si nechat nechtěla, ale bála jsem se jít na policii." Kočí policii nevěřila, protože ministerstvo vnitra tehdy řídil Bártům blízký spolupracovník Radek John (VV). "Vím, jak bylo vnitro řízeno, bála jsem se, že se to Bárta dozví," uvedla Kočí.

"Když jsem oznámila Radku Johnovi, že jsem obdržela od Bárty úplatek, začal na mě řvát, proč jsem ty peníze uložila do úschovny v advokátní kanceláři. Šokovalo mě, že ho nezajímá, proč mě Bárta uplácí," řekla Kočí.

Video  Kristýna Kočí svědčí proti Bártovi a hodnotí roli Radka Johna  - Sandra Apostolidisová
Video se připravuje ...

Na někoho měl peníze, na jiného pletky, tvrdí Kočí

Když se soudce ptal, co říkali na úlatek od Bárty ostatní kolegové ve straně, řekla Kočí, že byli překvapeni. Poslankyně Dagmar Navrátilová jí prý řekla, že

Rusnok a Navrátilová spolu tráví spoustu času Rusnok a Navrátilová spolu tráví spoustu času | facebook.com
ona od Bárty ale žádné peníze nikdy nedostala.

"Řekla jsem jí, že na ni má Bárta něco jiného - že udržuje milostný poměr s panem Rusnokem," odhaluje zákulisí české politiky Kočí.

"Slečna poslankyně Kočí si zřejmě spletla soudní síň s pavlačí, kam výroky tohoto typu patří. Smutná podívaná. V každém případě na pavlačové klevety slečny Kočí vůbec nemá smysl reagovat," uvedla pro Blesk.cz Dagmar Navrátilová.

"Vzhledem k tomu, že jsem na středu předvolán k soudu, odmítám komentovat cokoliv, co z úst slečny Kočí zaznělo," uvedl v prohlášení pro Blesk.cz Rusnok.

Úplatky? Nebo jen půjčky?

Státní zastupitelství viní předsedu poslaneckého klubu VV a někdejšího ministra dopravy Bártu z podplácení bývalých stranických kolegů - Kočí a nyní nezařazeného poslance Jaroslava Škárky (dříve VV). Ten zase čelí obžalobě z přijetí úplatku.

Bárta se podle spisu snažil oba uplatit loni v březnu. Kočí dal údajně půl milionu korun. Chtěl tak prý posílil svůj vliv ve straně a požadoval po Kočí, aby vedla poslance VV k loajalitě a kriticky proti němu nevystupovala.

Škárkovi dal podle obžaloby 170 000 korun s tím, že za to má prosazovat jeho zájmy v plzeňské organizaci VV. Škárka prý úplatek vzal a část použil. Podle spisu vše ohlásil pozdě, až ve strachu z medializace.

Internetová referenda jsou podle Kočí podvod

Kočí v úterý také uvedla, že nechtěla dále trpět princip, kdy se skutečný šéf Věcí veřejných Bárta schovával za firgurky typu Radka Johna. "Také všechna stranická referenda byla zmanipulovaná, uvedla u soudu Kočí.

vlaku ( 8. března 2012 11:14 )

Sovietnok se těžce napakoval za přípravu penzijní reformy. A nejvíce gabal z toho největšího fondu. Tak má i na k.urvení se.

nico ( 8. března 2012 09:39 )

Tak ty obcane musis pocitat, jestli ti po zaplaceni vseho zbyde jeste na zradlo a tam litaji maga, jen tak, kde se berou ty penize? Jo aha, ja zapomnela, oni si je nasetrili a ted si vypomahaji, me se chce blinkat

va45 ( 7. března 2012 18:47 )

V té sněmovně musí být pěkný bordel,když se tam i souloží za peníze daňových poplatníků.Ať už tá banda politiků skončí.Je to hnus včetěn těch na Hradě.V jinačím státě by po tolika aférách už dávno skončili.Tady se vykopávají výš,nebo se jim dávají trafiky.Naši potomci budou mět hodně let co dělat aby ten hnůj co tady vunikl od roku 1989 vymetli a pořádně vyklidili.Komunistům jsem nikdy nefandil ale na tuto pakáž komunisti nemají.

evita5555 ( 7. března 2012 14:18 )

V každej normálnej krajine by už odstúpilo niekoľko ministrov a padla by vláda. A táto sa tvári, ako keby sa nič nedialo, zopár curiev v parlamente asi nikoho nepoburuje a zlodeji a mafiáni sú tolerovaní bez problémov. Prečítajte si o Gorile na Slovensku, možno sa inšpirujete vy bežní ľudia a zistíte, že ak sa spojíte, tak aj niečo dokážete.Alebo budete len pindať a krútiť hlavami.

rulesss ( 7. března 2012 13:10 )

Kdyz zabijes cloveka jsi vrah, kdyz zabijes tisice jsi hrdina. Vitej v CR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa