Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bárta se rozbrečel, když Škárka řekl: Mám tajné video z jeho bytu!

Autor: jos, ČTK, Stanislav Kněnický - 
7. března 2012
09:44

Jako malý kluk, který právě zjistil, že dárky nenosí Ježíšek. Přesně tak působil u soudu Vít Bárta (VV), když se z úst Jaroslava Škárky dozvěděl, že existuje video z jeho bytu, které dokazuje, že své poslance uplácel! Véčkařský boss zadržoval hořké slzy a nemohl pochopit, že si ho Škárka nahrával. Bývalý šéf detektivní společnosti ABL, která špiclovala v Česku kde koho, by ale s utajenou kamerou či štěnicí měl vždy počítat.

Jaroslav Škárka ve středu uvedl, že má další nahrávku z Bártova bytu. "Je to audio a z části i video," uvedl Škárka s tím, že tento záznam (pořízený 29. 3. 2011) chce soudu předložit, aby dokázal, že Bárta mu dal úplatek ve výši 170 tisíc korun. O této nahrávce zatím Škárka nemluvil nikdy s novináři ani s policií.

Na nahrávce je prý vidět okamžik před tím, než Bárta předal Škárkovi peníze. Samotné předání peněz je prý zachyceno velmi nekvalitně, nahrávka je poškozená. "Schoval jsem si to jako pojistku, kdyby mě Bárta chtěl vydírat," uvedl Škárka. Soudce Jan Šott ho vyzval, aby nahrávku přinesl ve čtvrtek k soudu.

Video Jaroslav Škárka promluvil u soudu o tajné nahrávce Víta Bárty, kterou pořídil. Má dokázat, že mu Bárta nabídl úplatek - Stanislav Kněnický
Video se připravuje ...

Bártovi se do očí draly slzy

Bárta Škárkova slova nečekal a bylo vidět, že ho zasáhla "na komoru".  "Považuji za nepochopitelné, že si mě nahrával. Je to záludnost člověka,  kterému jsem věřil, je to strašné," uvedl zlomený Bárta se slzami v očích. Z emočního kolapsu přímo v soudní síni ho vysvobodila plánovaná přestávka.

Jankovský: Kočí si měla říct o 6 milionů

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský před soudem vypověděl, že na jednom zasedání Věcí veřejných zaznělo, že si Kristýna Kočí měla říct o 6 milionů. Kdo přesně to říkal si už nepamatuje. Bárta i další však odmítli, že by o takové částce byla kdy řeč.

Babák se Bárty zastal

Bývalý člen Věcí veřejných Jaroslav Škárka, který tvrdí, že ho Bárta uplácel, je podle Michala Babáka, který ve středu svědčil, zištný člověk.

"Byl ve straně vnímán jako zištný člověk a vědělo se, že má finanční problémy," uvedl Babák s tím, že je hloupost, že obálky s penězi nosil Škárkovi právě on.

Klaus: Je to absurdní reality show

Do soudního procesu s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou se opřel i prezident Václav Klaus. Jde podle něj o absurdní reality show v přímém přenosu a proces s ničivými důsledky, který poškozuje celou českou společnost.

Blonďatá bestie u kapučínka pořádně nahlas

Soudce Jan Šott u soudu nechal přehrát také nahrávku, ve které se Kristýna Kočí loni na jaře kamarádovi Lukáši Víchovi chlubila, jak chystá puč ve straně a že má podporu části ODS i Václava Havla. Kočí v úterý u soudu uvedla, že s nahrávkou manipulovala Česká televize.

Přísedící dámy jsou šokované slovníkem Kristýny Kočí. Když z nahrávky zaznělo, že s "Tluchořem nepíchala", v jednacím sále to zašumělo rozpaky. Když Kočí na nahrávce říká, že John a Bárta jsou politicky mrtví, tak se Bárta v síni lehce pousmál.

Obžalobě z podplácení bývalých stranických kolegů čelí šéf poslaneckého klubu VV a exministr dopravy Vít Bárta. Údajně se snažil uplatit nyní nezařazené poslance Jaroslava Škárku a Kristýnu Kočí (oba dříve VV).

Škárku žalobci viní z přijetí úplatku. Soud k dnešnímu jednání předvolal jako svědky například předsedu VV Radka Johna, ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského (VV), poslance strany Michala Babáka, Radima Vysloužila, Dagmar Navrátilovou, Jiřího Rusnoka nebo bývalého Johnova náměstka na vnitru Michala Moroze.

Bárta se podle obžaloby snažil uplatit Škárku a Kočí koncem loňského března. Kočí dal údajně půl milionu korun. Chtěl tak prý posílit svůj vliv ve straně a požadoval po Kočí, aby vedla poslance VV k loajalitě a kriticky proti němu nevystupovala. Škárkovi pak dal údajně 170.000 korun s tím, že za to má prosazovat jeho zájmy v plzeňské organizaci VV. Škárka prý úplatek vzal a část použil.

Oba muži v pondělí obžalobu odmítli. Bárta tvrdí, že šlo jen o půjčky. Kočí se Škárkou prý lžou, snažili se ho svým nařčením zdiskreditovat a pokoušeli se o stranický puč. Škárka se zase hájí tím, že si peníze nechat nechtěl.

svatadala ( 9. března 2012 14:18 )

Tohle, že je demokracie? Samé svinstvo, zlodějny, podvody, úplatky a mraky peněz pro pár zvolených ve volbách. Hnus a na bli-ti. Lepší po tom všem bude opravdu asi volit komunisty. Za komunistů nebyl strach z nemoci, strach o práci, strach o bydlení, to je právě teď ten moment, kdy se říkalo, ještě budem vzpomínat na to, jak jsme se měli a nadávali, chtěli jsme demokracii a co to tu máme za švajnerain. Hnus. Volte komunisty.

jarka ( 8. března 2012 00:03 )

Opravdu je mi z nich špatně! je to ještě horší než jsem si myslela! proč Vítkovi a Radkovi nevěřím vůbec nic? Divím se, že starý pan ministr se propůjčí ke lži jen z loajality nebo kvůli trafice na ministerstvu? Je mi z nich smutno, co všechno může být demokracie! Ale stejně vím, že verdikt pro nedostek důkazů bude BEZ VINY! Volič však není debil a úsudek si udělá sám! Ať už jsou volby, volím komunisty!

aaamanda ( 7. března 2012 17:27 )

Verbež bídná, nenacházím slov!!!! Vykopat je všechny, tohle je do nebe volající prasárna!!! Naši "zákonodárci", sebranka zmetků!!!

vladimir1950 ( 7. března 2012 17:24 )

Yes,yes,špica story!

vladimir1950 ( 7. března 2012 17:21 )

"Věř a vgíra tvá tě uzdraví!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa