Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Z nových pověstí českých: Běda zemi, kde vládne blondýna

Autor: Marta Prokešová, zunk - 
25. února 2012
05:00

Běda zemi, kde premiérům blondýnky vládnou! Tak nějak by si dnes musel zoufat pověstný chlapík, kterého rozhořčila kněžna Libuše. Měl by to trochu složitější. Oficiálně Čechům vládne muž. Muž slušný, nudný a plachý. A tak by Staročech musel prohlédnout až pod povrch věcí. Třeba pod desítky nánosů barev na vlasech jisté paní účetní Jany Nagyové.

Té dámy, která blondýnou bývá jen občas, ale zato nepřetržitě hýbe s hlavou prvního muže státu. Na toho neposlušného ministra se podívej… Tam, kde se scházím s kmotry, se nedívej… Se Staročechem by to možná seklo. Ale nás to už ani nevyvede z míry. Tak nějak jsme si zvykli, že českého premiéra vždycky ovládá nějaká ta blonďatá fúrie, která jen chytře využívá občasného odlivu krve z mužského mozku kamsi níž.

Prosťáček Stáňa a lačná Šárka

Mohl si po večerech stavět vláčky a jako hodný a poctivý sociální demokrat trpělivě stoupat vzhůru. Třeba by poznal, kde je jeho strop. Ale mělo ho varovat už její jméno. Proradná bufeťačka Šárka mladého poslance Grosse ošklivě přelstila. Chtěla být bohatá a mocná. A dohnala ho tam, odkud není návratu mezi slušné lidi. Snad se mu v jeho novém obřím baráku na polštáři vycpaném balíky peněz z vyčachrovaných akcií spí dobře. Ona je jistě šťastná. Možná to muži, kterému přebarvená blondýna vládne, úplně stačí.

Sličný Jiří a oddaná Petra

Zasloužila by metál. Jiří Paroubek měl totiž podle pověstí vždy slabost pro blondýnky. Jen cílevědomá Slovenka ho ale dokázala klofnout, bleskurychle rozvést a dotáhnout k oltáři. A polichotit mu pozdním otcovstvím. Chtěla hlavně moc. Jenže to přepískla. A nejen chválou jeho sexymozku a neodolatelných feromonů. Byla všude vidět tak moc a tak luxusně zářivá, až toho zkrátka nejen na zapálené sociální demokraty bylo příliš. Už nemá v posteli mocného muže. Nu což! Hlavně když bezedný měšec zlaťáků jaksi záhadně zůstal.

Kňourobijec Mirek a rozmařilá Lucie

Ze samorosta Topolánka se pod vlivem křehké Lucie Talmanové stal vzteklý hrubián a bijec. Ne že by ho snad po nocích učila zdvihat prostředníček, ale asi mu vzbouřila testosteron. Paradoxně mu uškodila tím, že ho na rozdíl od původní blondýnky Pavly ovládala málo. Naplno se tak otevřela vrata nejen hulvátství, ale i "kasírtašce Dalíkovi". Užívala si to. Dovolené v Toskánsku, luxusní hadříky z Pařížské... On jí přihrál vysoké funkce a obří platy, jí ale - zdá se - stačil jeden okatý kudrnatý andílek na poslední chvíli. Andílek oblékaný do luxusních hadříků...

Tichošlápek Péťa a udatná Jana

„Jana to zná!“ tvrdila v 90. letech reklama na zásilkový obchod šuntů. Znělo to skoro prorocky. Jana Nagyová to zná! Tedy tajný recept na to, jak ovládnout slušňáka, co právě dělá premiéra. Ten toho prý má hodně, a tak mu ulevuje. Rozhoduje, který kmotr se dostane k lizu, který ministr se musí poroučet a jaké informace se k plachému Péťovi nedostanou, aby ho to příliš nesebralo. A on je jí za tu drsnou práci po nocích vděčný. Tak moc, že se jen při zmínkách o jejích statisícových prémiích mění z uťáplého pudlíka v rozzuřeného pitbula obranáře...

Nakonec – možná jsou to jen pověsti… A možná ani tak nezáleží na tom, jestli mocného muže ovládají půvaby blondýn nebo bobtnající kasírtaška "dalíků". Snad nám může být útěchou, že zatím platilo: „Běda premiérům, kterým blondýna vládla!“ Ztratili moc a zůstala jim jen ta blondýna. Ale ať už otevřený konec pověsti o tichošlápkovi Péťovi a udatné Janě skončí jakkoliv, národ to jistě přežije.

celarodina ( 27. února 2012 18:36 )

Na každého vepřového se vaří voda, a blondýna taky umí zamíchat v kotli! Od leva do prava se (Ne)časem všichni vybarvili do krvava, nebo do pruhovana a pan Grooss s panem Klausem začal ukazovat obyčejným lidem, jak to jde udělat i legálně. To se ještě budeme divit, až se provalí,kdo jaké funkce zastával a ohlupoval lidi, jak se angažoval pro "dobro státu". Nenechme se odklonit od zásadních problémů k bulváru a populismu, který nám, námi volení zástupci, úmyslně předkládají. Připravme si klíče (komu ještě zůstaly), budeme je brzy potřebovat. Toto, co vidíme v obchodech, školách, nemocnicích a úřadech, nemá schopnost přežití ani tolik, co komunisti (40 let). Buď se všechny strany přestanou chovat jako v totalitě, budou plnit předvolební sliby a nebudou vytvářet povolební koalice podle bohatství svých předsedů a tajemníků, nebo demokratickou vůlí lidu zaniknou a nastane řízení státu odborníky, kteří budou plně zodpovědní za dodržování rovných zákonů a vyrovnaného rozpočtu. Všichni demokraticky volení zástupci- od Obecních zastupitelů po prezidenta, budou funkce vykonávat bezplatně, jako výraz důvěry voličů a jejich prestiž bude měřena minusovým, maximálně vyrovnaným hospodařením jejich ministerstev. Pak bude konec korupce, přeběhlíků, podvodů s fotovoltaikou a spotřebou vody, změny kvót na těžby, čekání- co na to jiné státy....Proč likvidovat a odmítat co bylo dobré pro stát, ekonomiku, lidi. Zachraňme poslední naše ohrabky, které ještě nebyly prodány do zahraničí. Začněme se znovu chovat jako "Češi" a dávejme najevo všem v okolí, že jsme hrdý národ myslících, svéprávných lidí a žádné ovce pod rakouským, nebo německým pasákem. Vzpomeňte si na 17.11.1989, ale na všechno, co se tenkrát stalo!!! Já jsem v tu dobu nevnímal,že jsou vedle mě "Cigáni" , Hipiess, Kubánci či kdokoli jiný. Pracovali jsme všichni, společně jsme poznávali své kultůry. Ano, toužili jsme poznat svět dál, než za hranice NDR, Maďarska....Ale když tam přijedeme dnes...dívají se na nás jako na chudáky..

husqarnowicz ( 27. února 2012 16:48 )

Vláda složená i z těch nejpitomějších blondýn by byla nepochybně lepší než ta současná vládní a hradní lůza.

husqarnowicz ( 27. února 2012 16:44 )

Z jakých nejlepších mužů??? Jestli myslíš ty ve vládě, tak jsi snad upadla v dětství na hlavičku.

makmark ( 27. února 2012 10:33 )

 Pozor, pravá blondýna a odbarvená blondýna je velký rozdíl. Odbarvená dokazuje, že není sama se sebou spokojená jako přírodní bruneta.... čili taková peroxidová schíza a dělání ze sebe, co rozhodně nejsem.

stastnafeministka ( 26. února 2012 12:56 )

Ja bych je pro jistotu vsechny upalila, kdyz delaji z nasich nejlepsich muzu zkorumpovane dably! vice zde: http://stastnafeministka.blogspot.com/2012/02/mizogynie-po-cesku-beda-zemi-ktere.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa