Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Knihy Paroubkových jsou propadák: Oplzlý nakladatel se musel omluvit

Policie prověřuje prodej knih Petry a Jiřího Paroubkových
Policie prověřuje prodej knih Petry a Jiřího Paroubkových  (Autor: Foto Blesk – Jindřich Starý)
Autor: puk, poe, ot - 
23. února 2012
09:58

Policie se začala zabývat knihami Jiřího a Petry Paroubkových. Na portálu Vaše věc to oznámil nakladatel Paroubkové Martin Feldek. Ten se zároveň omluvil za to, že po redaktorce Blesku žádal její fotografii v plavkách. Podmiňoval tím zpřístupnění účetnictví svého nakladatelství Columbus.

Jenže zřejmě padla kosa na kámen... Poté, co Blesk několikrát poukázal na fakt, že kolem nákladu, prodeje a následného vyplacení závratných honorářů Paroubkovým panují nejasnosti, obdržela policie trestní oznámení. V současnosti tak podle informací Blesku strážci zákona z oddělení hospodářské kriminality Prahy 2 řeší nejen dílo Petry Paroubkové, ale i dvě knihy jejího manžela. „Nebyly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z žádného konkrétního trestného činu. Věc je ve fázi prověřování a do ukončení případu se k němu nebudeme dále vyjadřovat,“ stručně okomentovala celý případ policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Paroubkovi pak na dotaz, co říkají na to, že policie začala prověřovat prodej knih, reagovali téměř shodně. „Na serveru Vaše věc jsou otázky policie na jednatele vydavatelství Columbus i odpovědi pana Feldeka na ně,“ napsal v SMS zprávě Blesku Paroubek. Jeho manželka k tomu dodala: „Mě osobně nikdo nevyšetřuje.“

Oplzlý Paroubkův pokrývač musel mluvit

Když měl dřív expremiér Jiří Paroubek vysvětlovat své finance, pomáhal mu nepříjemné dotazy pokrývat nakladatel Martin Feldek. Vydal knihu Petry Paroubkové V botičkách od Diora a dva Paroubkovy literární pokusy.

Oba autoři se chovali, jako kdyby napsali skutečné bestsellery. Ověřit se to nedalo – pokrývač Feldek o prodeji i tržbách mlčel.

Vlastně nemlčel. Na dotaz redaktorky Blesku odpověděl, že nic neřekne, dokud mu nepošle svoji fotku v plavkách. Buranská oplzlost a arogantní výsměch každému, koho zajímala pravda!

Jenže narazil. Expremiérovy literární výdělky začala prověřovat policie. Feldek musel mluvit.

A najednou je to venku – na Petře nakladatel prodělal a autorce musel sáhnout na zálohu. Paroubek se kvůli žalostnému prodeji svých knih prý dokonce sám rozhodl vrátit část honoráře.

Stalo se ale ještě něco: Za požadavek na fotku redaktorky v plavkách se Paroubkův pokrývač omluvil. Omluva je přitom u expremiéra a jeho lidí stejně nevídaná jako čtenář jeho knih!

Na to, že oboje zůstane ojedinělým jevem, bych si vzhledem k dosavadním zkušenostem klidně vsadil.

mirkazam ( 23. února 2012 18:07 )

Paroubkovic dvojka je schopna tvrdit, že o jejich sepsané kecy má zájem světová kinematografie. Protože takové skvosty je nutno hodit na plátno..nebo někam jinam ??

mirkazam ( 23. února 2012 18:04 )

evinka nám zdrhla s Bohnic.A jaký má vytříbený sloh...

gevi ( 23. února 2012 17:37 )

Panebože, zase se tu hádají dva idioti a celá diskuze jde k čertu. Divím se, že se lidé mohou veřejně trumfovat, kdo z nich je větší pitomec.

lyznik008 ( 23. února 2012 16:15 )

TOMIKU, vykašli už se na tu evinku, psát si s ní je pod úroveň. Ta je zralá pro psychiatrii.

lyznik008 ( 23. února 2012 13:50 )

Navrhuji redakci zřídit samostatnou diskuzní stránku třeba pod názvem "Pro sprosťáky a debily"a tam si mohou níže diskutující vyřizovat své mindráky a neotravovat přitom ostatní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa