Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nakladatel Paroubkových přiznal pravdu: Petry kniha? Prodělal jsem!

Autor: fab, simao.k - 
22. února 2012
10:15

Mysleli jsme, že půjde o bestseller, pak se ukázalo, že jsme měli, co se týká nákladu, velké oči… To teď přiznal nakladatel Martin Feldek o knize Petry Paroubkové V botičkách od Diora. Objasnil i další detaily z účetnictví týkajícího se knih manželů Paroubkových. A nepotřeboval k tomu ani foto tazatele v plavkách!

Když totiž Blesk Feldeka před časem žádal o informace, kolik Paroubkovi na knihách vydělali, dočkal se jen odpovědi: „Na základě interního předpisu nemohu zodpovídat dotazy, pokud neobdržíme dvě fotografie tázající se osoby, a to portrét a postavu v plavkách.“

Přitom Paroubkovi se úspěšným prodejem svých knih zaštiťovali při otázkách, kde vzali na nákup nemovitostí.

Kniha na dračku nešla

Na serveru Vaše věc, prý na dotaz z obvodního ředitelství policie pro Prahu 2, však nalil Feldek čistého vína. Paroubková, která tvrdila, že se její knihy prodalo všech vydaných 10 tisíc kusů, neříkala celou pravdu. Celkem se prodalo 9185 knih, z toho čtyři tisíce v podomním prodeji, a Feldek předběžně prodělal 180 tisíc korun.

Po chabém prodeji knížky se původní nevratná záloha 1 440 000 Kč pro Paroubkovou snížila o 400 tisíc. Tuto částku by Paroubková musela vrátit, pokud by letos neodevzdala další dohodnutý titul Na boso od Diora.

Tisíc kusů odebrala Paroubkova strana

Ani Jiří Paroubek neudělal nakladateli Feldekovi velkou radost. Prodej jeho knihy Český Watergate skomírá na úbytě. A to si tisíc kousků odebrala Paroubkova strana! Feldek přiznává, že přes 4 tisíce výtisků leží a prvních 1200 kousků se pokoušejí prodat v Levných knihách za 35 Kč. Paroubek se podle něj "velkoryse" rozhodl vrátit polovinu z honoráře 300 tisíc.

Těžko se potom dá věřit, že jiná Paroubkova kniha Plnou parou v politice by se prodala v počtu 44 000 (!), jak expremiér uvádí. Zpochybňuje to i anketa Blesku mezi knihkupci a antikváři. Svorně tvrdí, že jde o ležák!

mirkazam ( 23. února 2012 08:29 )

To bylo přece od začátku jasné, že tyto jejich spisovatelské blafy jsou jedině k smíchu...A to ještě musela zkoupit jejich strana.Ale to si tato zkrachovalá dvojka , která je přesvědčená o své jedinečnosti nikdy nepřizná !!!

12356 ( 22. února 2012 23:04 )

reeh   tak tu knihu bych si urcite koupila

defakto ( 22. února 2012 18:27 )

Nakladatel Martin Feldek - to je syn toho tlučhuby Lubomíra Feldeka z Bratislavy ? Tak to mu přeji takovéto veledíla i tu finančnú strátu !

nofar ( 22. února 2012 17:41 )

Opravdu se najde v Cechach jen jediny clovek, ktery zminene knihy cetl? Ozvete se mi.

gevi ( 22. února 2012 17:40 )

Vy jste zapomněla, že on smrdí feromony tak, že mu žádná neodolá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa