Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Poslanci schválili rozpočet na rok 2012: Schodek je 105 miliard

Ministr Kalousek uspěl, sněmovna schválila rozpočet na rok 2012
Ministr Kalousek uspěl, sněmovna schválila rozpočet na rok 2012  (Autor: Foto Blesk – Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: ČTK, ljšk - 
14. prosince 2011
17:13

Sněmovna dnes v závěrečném čtení schválila státní rozpočet na příští rok. Schválený schodek má klesnout proti letošku o 30 miliard na 105 miliard korun.

Vláda však připouští, že v případě nepříznivého vývoje ekonomiky, bude muset do sněmovny přijít s úpravou rozpočtu. Rozpočet nyní dostane k podpisu přímo prezident republiky.

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) dnes poslancům řekl, že pokládá za velmi pravděpodobné, že vláda před ně na jaře předstoupí s novelou státního rozpočtu, která bude odrážet skutečný vývoj ekonomiky. Nyní podle něj není možné říci s naprostou jistotou, jak hluboké hospodářské problémy vyplynou z finanční situace v eurozóně.

Opozice rozpočet tradičně zkritizovala. Jiří Dolejš (KSČM) řekl, že nelze označit jinak než jako falešný. Středočeský hejtman David Rath zase prohlásil, že navržený rozpočet žene ČR do další a ještě hlubší krize. Všechny rozpočty předkládané současnou vládou podle něj ekonomiku dusí a jsou protirůstové.

sakra ( 15. prosince 2011 09:47 )

A k tomu vydá Kalousek dluhopisy nejméně za 40 mld. Kč! Ty ovšem musí stát také zaplatit.

sakra ( 15. prosince 2011 09:46 )

Kalousek včera ve sněmovně odrecitoval zpaměti budovatelskou báseň naprosto bez chyby. Nespletl si on strany? No a jinak už počítá s 20% DPH atd. co mu doporučují bohatí NERVáci!!!

bobina ( 15. prosince 2011 06:59 )

Kalouskovi nevěřím ani dobrý den! To je kouzelník s čísly a tak pravý stav neví nikdo! Věřím tomu,že aby byl za hodného, tak si vše upraví podle potřeby.To,že schodek bude minimální říkají každý rok a pak najednou díky krizi, povodním a já nevím čemu je to o něčem jiném. Ostatně dělají si z nás srandu stále,takže proč věřit tady tomu číselnému blábolu???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa