Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Paroubek v knize: Zeman je primadona, Němec sociopat

Autor: Pavlína Kosová, mivrk - 
16. září 2011
05:30

Chyby vždy našel na jiných, o svých vlastních slabinách ani muk. V tomto trendu pokračuje expremiér Jiří Paroubek i ve svých pamětech Plnou parou v politice. Nejvíc to asi nandal svému předchůdci Miloši Zemanovi, který byl nejprve »chytrý a vtipný« a později »vrtošivá primadona «. A ještě víc to schytává exministr Pavel Němec. Podle Paroubka naprostý sociopat.

Vztah mezi Paroubkem a Zemanem se měnil ode zdi ke zdi. „Miloš se ovšem před prezidentskou volbou nechoval profesionálně, na úrovni Václava Klause, ale spíše jako vrtošivá primadona,“ vzpomíná na podzim 2002. O tři roky později, kdy potřeboval uklidnit poměry v ČSSD, ale obrací. „Miloš je velmi chytrý, vzdělaný a vtipný muž,“ pěje na Zemana chválu po setkání na chalupě v Jizerských horách.

Podobně se ale vyjadřuje o Jaroslavu Tvrdíkovi. „Tu práci odvedl výborně,“ chválil ho za úspěšnou kampaň v roce 2006. To po neúspěšných volbách v roce 2010 obrací: Tvrdík prý hledal alibi pro to, co sám ve své práci nezvládl, v Paroubkově neschopnosti.

Kontroverzního ministra Pavla Němce pak už vůbec nešetří. Během dvou let prý dokázal rozvrátit ministerstvo pro místní rozvoj. „Prostě jako by nebyl schopen brát lidi jako lidské bytosti,“ píše Paroubek. Později jako ministr spravedlnosti byl podle Paroubka jasně nejslabším ministrem jeho vlády. Němec prý navíc nutil svého řidiče k vysokému překračování rychlosti, takže šofér chtěl jednou utéct do polí. Jindy si zase sedl a dal pokyn jet na jih. „Až se spolu ocitli v jižním Rakousku. Tak nějak z ničeho nic. Nedivil jsem se, když později Němec skončil v táboře justiční mafie,“ píše Paroubek.

kana2 ( 29. září 2011 10:30 )

To jsou dva pitomci odvedou voliče ČSSD do parlametu se nedostanou a zvyšují šance pravici

rudyptak48 ( 16. září 2011 13:11 )

Ten olašský cikán nám tady bude odhalovat svá chytra. Jak ČSSD potrestala ministra Němce za prokazatelnou korupci? Jak to, že propustil toho arabského pedofilního prince? Nedostala ČSSD tu arabskou provizi jako příspěvek k volbám? Potom se nedivím, že se nikdo neozval, ani spravedlivý Juro Jánošík.... z RAJe. I když, kuráž na to určitě má. Stačí se jen podívat na video... ala führer. Tak, koho má občan volit? Nejlépe nikoho, kdyby to šlo. Voliče vždy oblbne růžový, nebo modrý opar a sliby jim zatemní mozek. Pro kus žvance, pro vrabce v hrsti, pro stravenky, nebo pro "výhodné" dluhopisy, jsou ochotni volit. Strany si kupují naše hlasy, stejně jako hlasy cikánů, taky za pakatel. Nevidím v tom rozdíl.

vilaamalka ( 16. září 2011 11:51 )

Paroubek jenom kritizuje druhé,ale co udělal pro občany on? Jen se pořád hádal s Topolánkem a přitom se po něm ve všem opičil i s tím,že si našel mladší milenku a pořídil si mimino

kleopatravii ( 16. září 2011 10:21 )

sakra ( 16. září 2011 10:09 )

Otevřít diskuzi k cigánům? To nikdy, přeci je musíme "chránit".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa