Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Paroubek: Lidé soudí politiku podle červených ponožek

Jiří Paroubek, Miloš Zeman a Petr Pithart se sešli a hovořili o otázkách kriminality a hodnocení české politiky
Jiří Paroubek, Miloš Zeman a Petr Pithart se sešli a hovořili o otázkách kriminality a hodnocení české politiky  (Autor: ČTK)
Autor: bali - 
2. října 2011
19:00

Tři expremiéři Jiří Paroubek, Miloš Zeman a Petr Pithart se střetli v pořadu otázky Václava Moravce, kde se zamýšleli hlavně nad otázkou vzrůstajícího extremismu a úpadku hodnocení politiků občany. Vinu na tom prý nesou nedostatečné ideje politiků a také, že ministři nejsou dostatečně odborně kvalifikovaní.

„Lidé sledují politiku podle facek, per a červených ponožek. Současným politikům chybí vize a silné ideje,“ míní Paroubek. Expremiér tím poukazoval na fackovací mašinu Miroslava Kalouska, chilské pero, odcizené Václavem Klausem a červené ponožky ministra zahraničí Karla Schwanzenberga. "Nejde jen tupě škrtat. Vlády způsobily sociální problémy, které pak ústí v extremismus," dodává Paroubek.

To Miloš Zeman se opřel do konkrétních věcí. Přímo mu vadí, že na ministerstvu nesedí experti. „Jak mohl vést ministerstvo zemědělství diplomat Petr Gandalovič (ODS), nebo ekonom Jan Mládek (ČSSD),“ podivil se Miloš Zeman.

Všichni tři se shodli, že Evropská unie je přínos a měla by se podpořit. „Václav Klaus je jeden z velmi významných strašitelů. Je to líbivé, když se přikloní ke skeptikům. Mě to znepokojuje," uvedl místopředseda Senátu Pithart.

Petr Pithart ještě oznámil, že až skončí jeho senátorský mandát, do dalších voleb už nepůjde. Oba expremiéři za ČSSD mu poděkovali a ocenili jeho působení na politické scéně. I Miloš Zeman uvedl, že s největší pravděpodobností bude rekreovat na rybníku v nafukovacím člunu.

komentator ( 3. října 2011 20:41 )

Zeman, Pithart, paroubek nemají žádný velký majetek. jsou to velcí slušnáci ve srovnání s Topolánkem, Kalouskem, Drobilem, dalíkem, Řebíčkem. Na tu Topolánkovu partu by si měla policie posvítit jak ti hošani přišli ke stamilionovým majetkům!!

komentator ( 3. října 2011 20:35 )

Kam zmizelo 120 miliard korun t.j. rozpočtová rezerva, kterou Kalousek (a Topolánek) zdědil po socanech? Šlo o 120 miliard schválených v r.2002-2006 jako rozpočtové výdaje, které však vláda socanů neutratila. Proto se ty velké peníze dostaly do položky rozpočtová rezerva. Tu obroskou částku rozfrcal mazaný Kalousek, který se tím moc nechlubí! Co takhle zaslat kalouskovi složenku? Rozfrcaní obrovské rozpočtové rezervy byla nejdůležitější otázka, kterou se expremiéři zabývali!! Jinak ex-premiéři místy dosti kecali...

hugo.vondra ( 3. října 2011 11:45 )

Ze se vubec nestydi jit do televize,a hlasaji tam ta svoje moudra,jenom kydy!!! Paroubek a jeho KOLOTOCARI,se zase chteji napakovat!!! Vazně nevi kdy je dzban PLNEJ???? Ucho už se utrhlo!!!!

dzery ( 3. října 2011 08:56 )

A ty troubo kdo si myslíš že všechno rozkradl? Kdo asi první privatizoval? Kdo měl největší informace? Vzpamatuj se a radši přemýšlej.

milan1959 ( 3. října 2011 08:38 )

Paroubek? To je ten grafoman?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa