Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Havel se tajně léčí v lázních

Autor: mor, apk - 
24. května 2011
10:03

Personál Vojenských lázní v Karlových Varech je teď na nohou. Na tajný léčebný pobyt sem totiž přijel exprezident Václav Havel (74). Po zdravotních obtížích s dýcháním by si v lázních měl dát do kupy i své zažívání.

Podle informací Blesk.cz přijel Václav Havel na léčení do největších českých lázní už v sobotu. „Pobyt mu u nás zařizovala Ústřední vojenská nemocnice v Praze. Termíny se několikrát měnily. Pan Havel je tu poprvé. Jeho návštěvy si samozřejmě velmi vážíme,“ řekl Blesk.cz ještě před příjezdem Havla ředitel Vojenské lázeňské léčebny Milan Čížek.

Prezidentovi v nemocnici nechutnalo

Personál pro bývalou hlavu státu nachystal speciální apartmán. „Žádné zvláštní požadavky navíc jsme od něj ale neobdrželi,“ dodal Čížek. Exprezident se v léčebně i stravuje. Program má jako každý správný lázeňák napěchovaný procedurami. Václav Havel se se zdravotními problémy potýká řadu let.

Letos v březnu byl v nemocnici kvůli zánětu dýchacích cest. Za čtrnáct dní tam ale hodně zhubl, protože mu podle jeho ženy Dagmar nechutnalo jíst. V Karlových Varech by tak měl Havel během deseti dní podstoupit i léčbu zažívacího ústrojí.

Video se připravuje ...
Další videa