Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Havel utekl z lázní za ženou. Dlouho nevypadal líp

Autor: Markéta Reinischová, bes - 
31. května 2011
12:51

Bývalý prezident Václav Havel (74) přerušil ozdravný pobyt v Karlových Varech. Důvodem byla premiéra nového nastudování Cyrana v Divadle na Vinohradech, kde hlavní ženskou roli hraje jeho žena Dagmar. I přes nedobrý zdravotní stav se Havel celý večer dobře bavil, popíjel bílé víno a k domovu se odebral až po půlnoci.

Přítomnost exprezidenta na premiéře vzbudila velké překvapení. "Udělalo mi to velkou radost, vždycky jsem ho měl a mám moc rád. Je úžasné, že přišel, i když mu není dobře," řekl Blesk.cz Jan Šťastný, který na představení dorazil bez doprovodu.

Exprezident se v současnosti v přísné tajnosti léčí v lázeňském domě v Karlových Varech. Na první pohled je zřejmé, že mu lékařská péče prospívá. I když chodí o hůlce, úsměv ze rtu mu nemizí. Na představení mu garde dělala dcera Dagmar Nina, která nedávno přivedla na svět druhého potomka.

Havel se po závěrečné děkovačce, která trvala téměř čtvrt hodiny, odebral na večírek, kam za ním jeho manželka vzápětí dorazila. Až do půlnoci se bavil s přáteli, kteří seděli s nimi u stolu, a popíjel bílé víno. Při odjezdu domů ho pobavila přítomnost fotografů Blesku. Několikrát se před nimi z legrace pokusil ukrýt za svou tepanou hůlku.

Exprezident s fotografy Blesku laškoval Exprezident s fotografy Blesku laškoval | Blesk - Ladislav Křivan, Pavel Machan

I když Dagmar mrzelo, že musí z večírku odejít předčasně, zdraví manžela je pro ni na prvním místě. "Je mi líto, že si to nemůžu užít víc, ale manželovi není dobře," vysvětlovala při odjezdu domů režisérovi představení. Havlovi tak spěchali z divadla, že úplně zapomněli, že Dagmar odpoledne přijela svým autem. Museli se tedy na Vinohrady vrátit a osobního strážce pověřit odvezením auta bývalé první dámy.

patrik7 ( 13. července 2011 14:59 )

Na to že je po novému čtyři roky v důchodě je to děs,při té armádě doktorů co o něj pečují.Chtěl bych vidět jak by vypadal,kdyby makal rukama.DAl bych mu 8000 důchd a vypadni humanisto.

mandat ( 12. července 2011 12:05 )

Vypada velice nezdrave.Zato Dasa jen kvete.....

arne127 ( 11. července 2011 17:01 )

strach aby mu Veškrnová nezahnula je to chudák

zdan ( 11. července 2011 14:01 )

statni kasa ušetří 100 000.

ctenar ( 2. června 2011 02:56 )

vypadá to na luxusní hospic v těch Karlových Varech. Je to smutné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa