Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

John: Bárta chce být centrálním mozkem lidstva

Bárta chce být centrálním mozkem lidstva, ale nebude
Bárta chce být centrálním mozkem lidstva, ale nebude  (Autor: Blesk - Dana Kolářová)
Autor: bali, ČTK - 
15. května 2011
14:28

Podle Johna je Bárta člověk, který nepodléhá tlakům, ale na druhou stranu má však moc vysoké  ambice, a proto by měl mít omezené pravomoci. „Chce být centrálním mozkem lidstva, ale ničím takovým nebude. Bude mít mandát pro vyjednávání“ prozradil John strukturu když vyhraje stranické volby.

John dnes České televizi řekl, že jestli obhájí post šéfa VV, změní strukturu strany. Za místopředsedkyni by chtěl Karolínu Peake a Kateřinu Klasnovou. Z bývalého ministra dopravy by udělal vyjednavače.

„V žádném případě z volby předsedy strany neodstoupím. Podařilo se mi v regionech získat pro tento projekt 2000 lidí. Cítím povinnost vůči nim dokázat, že obhájíme Věci veřejné jako demokratickou stranu," řekl John.

Registrovaní příznivci VV budou vybírat nového předsedu strany od čtvrtka 19. do pondělí 23. května. Konference, která musí volbu "véčkařů" potvrdit bude v sobotu v Hradci Králové.

max898 ( 18. května 2011 19:41 )

V čem , že řekl opakuji jen řekl , že zachránil 7 mld. na ministrestvu? V tom že zastavil všechny stavby dálnic aby je potom následně opět spouštěl? Nebo když rozvěsil u dálnic cedule aby lidi věděli kdo jě dělal? Ano , možná to dělá v dobrém úmyslu , ale možná taky jen chce aby lidi koukali jinam když on bude se svou ABL na ministersvu balit kufry z miliardama

max898 ( 18. května 2011 19:33 )

A co je špatného na levici , teď nemyslím konkrétně strany , které ji u nás symbolizují. Možná by si měl zabloudit na Wikipedii a přečíst si rozdíl mezi levicí a pravicí , máš v tom guláš. Levice není výmyslem komunistů , komunusitická strana pouze svým smyslem spadá pod levici. Ale ani na tom základním smyslu komunismu není vlastně nic zlého. To jenom lidé , kteří ho řídili toho začli zneužívat. Ale nikde není napsáno , že se to samé nemůže stát i za demokracie. Vždyt i Věci veřejné vstupovaly do voleb z levicovým programem , i když se sami označují za stranu pravicovou. Levice klade důraz více na kolektiv , pravice na jednotlivce. U naší pravice by se to dalo přeložit tak jakože ,, starejte se každý sám o sebe , ale daně plaťe dál ať máme z čeho krást . Vždyť většinou i pravicové strany se v předvolebním boji uchylují k levicovému programu , protože ví , že se to lidem lépe poslouchá.

max898 ( 18. května 2011 19:17 )

Líp bych to nenapsal. A taky bych doplnil , že se mi zdá , že u nás jsou lidé více lehce zmanipulovatelní než jinde.

kalabrijec ( 16. května 2011 18:45 )

A nepřipravil John na ministerstvu náhodou protikorupční strategii? To je velice propracovaný dokument. Škoda je, že na výsledky jednotlivých opatření budeme muset čekat a to už budou za Johna slízávat smetanu jiní

kalabrijec ( 16. května 2011 18:43 )

Ta schůzka byla někdy ze začátku roku, kdy Kočí teprve s Tluchořem chystala útok na VV. Regulérní schůze to evidentně nebyla, takže si mohli chlastat, jak chtěli. Peake je dle mého velice slušná politička, měl jsem s ní čest ještě na Praze 1 a velice si jí vážím za její iniciativu ke stavění dětských hřišť. Už tenkrát měla velký potenciál, takže se nedivím, že stoupá dál. Držím jí palce!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa